Speltips inför IFK Norrköping – Liepaja 25/7: Urstarkt favoritspel

Spelbloggare Publicerat: 25 juli 2019

Tätt spelschema, men stärkt form och fina resultat. IFK Norrköping tar klivet in i Europa Leagues andra kvalrunda som storfavoriter mot lettiska Liepeja – och det med all rätta. Vinner bekvämt?

Annons:

Formkurvan pekar uppåt för tränare Jens Gustafsson och hans manskap och har dito sedan ett par, tre månader tillbaka. Men faktum kvarstår: ”Peking” har underpresterat – åtminstone presterat under förväntan – i Allsvenskan anno 2019, är sjua och det med matchen mer spelad än flera konkurrenter runtom.

Tätt är det i vilket fall som helst på den övre tabellhalvan och målet kvarstår: att IFK Norrköping ska spela Europakval även nästa år.

Det handlar även om att leverera vidare i årets Europa League-kvalspel, såklart. Irländska St. Patrick’s Athletic städades med enkelhet, trots rotation och visst sparande på krafterna, undan i runda nummer ett; 4-1 över de dubbla matcherna. Siffror som kunde ha blivit större. Missades en uppsjö med klara möjligheter.

Under söndagen stod Norrköping för en solid insats mot ett mindre starkt Östersund hemma på Östgötaporten; vann med tre mål mot noll och fullträffarna kom alla under tidsperioden minuterna 42-49. Formstarke Jordan Larsson med ett nytt mål, Kalle Holmberg med en fullträff och Christoffer Nyman med den sista. Precis de spelare man vill ha fart på.

Vinner med minst två baljors marginal

Vi har varit inne på det förut, att IFK:s offensiva bredd kommer behövas till fullo nu i samband med Europa League-kvalet. De kan laborera en del på spetspositionerna, utan att det tär alltför mycket på kvaliteten. En trupp välanpassad för det täta tajta spelschemat.

Förhoppningsvis, för Norrköpings del, kommer Jordan Larsson finnas med från start på nytt. 22-åringen har varit lagets bästa spelare och målar i princip varenda match. Därutöver har Kalle Holmberg fått fart på målskyttet efter att ha haft måltorka under mer eller mindre hela spelåret. Nu hittat nätmaskorna i två matcher på raken. Får chansen tillsammans?

Komna från en gediget utförd match mot Östersund, klar 3-0-vinst, ska IFK Norrköping ha alla verktyg för att under 90 minuters speltid montera ned ett lettiskt motstånd i form av Liepaja.

Normalt ska IFK Norrköping inte ha det minsta av problem i en match denna eller ett dubbelmöte som detta. Fortfarande stor favoritstämpel, liksom mot ”The Pats” i förra rundan. Lettisk fotboll håller, i relation till Allsvenskan, riktigt låg nivå.

För nästan exakt ett år sedan spelade Liepaja mot BK Häcken i just EL-kvalet. Göteborgarna inledde genom att vinna med klara 3-0 på bortaplan och de resterande 90 minuterna, då hemma, spelades mer eller mindre bara av, vilket betydde att letterna kunde putsa till siffrorna något. Men hur som helst – betydande klasskillnad där och då.

Kvällens speltips från Östgötaporten blir IFK Norrköping -1,5 mål (asian handicap) till 1,82 x insatsen hos spelbolaget Paf. Gäller då är att spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal.

Annons:
  Rygga spelet hos Paf – Få 100 kr omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Paf
Spelstopp: 20:00, torsdag 25/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.