Speltips inför IFK Norrköping – St. Patrick’s Athletic 18/7: Höjdarodds i returen

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2019

Väntad rotation och en avslappnad approach till trots – siffrorna som ställs ut på IFK Norrköping inför Europa League-kvalreturen mot St. Patrick’s Athletic lockar starkt. Missa för allt i världen inte vårt speltips inför matchen.

Annons:
Kampanj: Spela riskfritt med 250 kronor på matchen. Pengarna återfås helt utan omsättningskrav. Regler & villkor gäller. 

Annons:

Det kom knappast som en chock hur det första mötet mellan ”The Pats” och IFK Norrköping på Richmond Park i Dublin utvecklades – med klar dominans och säkerhet från svenskarnas sida. Kändes aldrig hotade.

Och detta trots att det dröjde tio minuter in i den första halvleken innan Simon Thern kunde spräcka matchnollan och att 2-0-målet kom så sent som i den 85:e minuten, via ett självmål signerat en annars storspelande försvarsklippa i Lee Desmond, som olyckligt råkade styra in bollen i eget mål efter hörna.

Den irländska klubbfotbollen håller långtifrån samma klass som den svenska – och det blev ännu mer uppenbart i och med hur matchbilden utvecklades. Exempelvis hade inhoppande Kalle Holmberg en uppsjö av möjligheter att punktera matchen tidigare, men där var det tydligt att självförtroendet saknades. Kom till bra situationer, för att slarva till det i de avslutande momenten.

En som däremot visade framfötterna var Jordan Larsson, fastän han hamnade utanför målprotokollet. Han visade prov på frejdighet, fantasi och kvalitet. God är formen dessutom i Allsvenskan. Senast, i 1-2-förlusten borta mot Östersund, stod han för lagets mål – det tionde på 15 allsvenska matcher.

0-4 i baken mot Chelsea

Intressant fakta är att St. Patrick’s Athletic inför denna retur laddat upp med en vänskapsmatch mot inga mindre än Chelsea. Förlustsiffrorna skrevs 0-4 och då roterades det förstås hejvilt i startelvorna. Meningslös match således, åtminstone sett till förutsättningarna här.

IFK Norrköping kommer i deras tur från en snöplig bortaförlust mot Östersund och möter desamma återigen redan på söndag. Handlar därför om att inte slösa på krafterna här och nu, utan att för den delen tappa in den 2-0-fördel man har från bortaplan – en risk som ska ses som minimal.

Den allsvenska situationen är nämligen lite sisådär och bättre blev den förstås inte av förlusten senast. Laget har sjunkit ner till en blek sjundeplats och måste börja leverera bättre resultat, läs: fler vinster, över längre tidsperioder. Varit alldeles för mycket upp och ner. Topp tre-diskussionen är man dock fortsatt medräknade i.

Fel handikapplina

Att IFK Norrköping inte levererat bättre i Allsvenskan är, för undertecknad, en gåta. De har gott om spets, en stabil grund och en bred trupp – allt som krävs för att vara uppe och nosa i toppen. Spelet ser därutöver ofta bra ut, men dipparna måste bli färre. Utfallen i tajta matcher bli bättre.

För den fortsatta sejouren i Europakvalet ser det emellertid bra ut, och då inte minst med tanke på den bredd som finns. Det kan roteras, oavsett om det är i EL eller Allsvenskan, och kvaliteten behållas eller åtminstone påverkas minimalt.

Bortamötet i Dublin visade på hur pass mycket bättre och mer solida IFK Norrköping är än deras motståndare. Det skapades chanser för ett par-tre mål till. Närmast ett under att det stannade vid 2-0 så mycket som vaskades fram under den andra halvleken.

Nu får IFK fördelen av att spela på Östgötaportens konstgräs och trots förmodat kraftig rotation finns det inte minst flera spetsspelare av klass att plocka in. Konkurrensen på de offensiva positionerna är en drömsituation för tränaren Jens Gustafsson. Gäller för de som får chansen att visa framfötterna, att leverera.

Risken för att oddsen på ”Peking” kommer droppa närmare inpå avspark värderar vi som relativt stor och det kan således vara på sin plats med en tidig position här. Skynda, fynda!

Vårt speltips inför matchen blir därför IFK Norrköping -1,5 mål (asian handicap) till oddset 1,72 hos 888sport. Det menar vi i klar överkant, att det snarare hade varit mer rättvisande siffror på en -1,75-lina.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Sätt in 100, spela för 600 kronor!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:00, torsdag 18/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.