Speltips inför Lazio – Celtic 7/11: Underskatta inte

Simon Pålsson Publicerat: 7 november 2019

Celtic gäller som underdog, men har goda skrällchanser borta mot SS Lazio i Europa League.

Annons:

Som gruppspelet har artat sig i Europa League står vi nu inför en väldigt intressant andra halva av detsamma. Det kommer att bli svettigt hela vägen in i mål i flera av grupperna, inte minst den med Celtic och Lazio.

Det känns som att franska Rennes är lite för svaga och inte prioriterar gruppspelet tillräckligt högt för att ta sig vidare. Deras poängskörd på en poäng gör också att de sitter i sämst utgångsläge. Annars toppar Celtic gruppen med sina sju poäng, en poäng före rumänska CFR Cluj och fyra poäng före SS Lazio.

Lazio har faktiskt sex förluster på sina sju senaste matcher i Europa League och har på senare år ett alldeles för svagt europeiskt cupfacit. Det har straffat sig.

Samtidigt är Celtic obesegrade i fem raka, med matcherna mot AIK inräknade, varpå man har gott självförtroende i Europa. Det är en faktor som aldrig ska underskattas.

Annons:

Skarpt läge i gruppen

Med tanke på utgångsläget i gruppen är det alltså SS Lazio som har den stora pressen på sig inför den här matchen. Italienarna har inte riktigt tagit det här på allvar och det har straffat sig betänkligt. Just nu ligger man bara trea i gruppen och behöver höja sig under den andra halvan av gruppspelet för att gå vidare.

Men inför mötet med Celtic får man klara sig utan Danilo Cataldi, som är avstängd efter att ha fått tre gula kort på tre matcher. Starkt jobbat. I övrigt är Felipe Caicedo osäker till spel, medan Ciro Immobile dras med en skavank. Kommer han att vilas eller prioriterar man den här matchen ganska högt ändå?

Celtic har faktiskt imponerat under hösten och ser så sakteliga ut att närma sig gammal god form. AIK passerade man som bekant skrämmande enkelt i playoff och efter det har man fortsatt imponera. Scott Bain är däremot skadad, vilket även Jozo Simunovic och Michael Johnston är. I övrigt ser det bra ut och kan man formera precis samma startelva som senast.

Båda lagen göra mål spelas till 1,79 gånger krämen hos Unibet. Det känns som att båda lag har en fin offensiv som kommer att synas och höras här.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  18:55, torsdag 7/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: