Speltips inför Lazio – Rennes 3/10: Grus i maskineriet

Spelbloggare Publicerat: 3 oktober 2019

Besvikelser i premiärerna och nu under press. Hur kommer det påverka Europa League-mötet mellan Lazio och Rennes? Det tror vi oss ha stenkoll på.

Annons:

Uddamålsförlust mot rumänska Cluj. Det åkte Lazio på förrförra veckan, i premiären av Europa League.
Och Rennes? 1-1 hemma mot Celtic. En besvikelse, såklart. Slutspel är trots allt målet. Gäller framförallt att ta tillvara på hemmamatcherna.

Men en match är bara en match och hoppet är intakt för såväl Lazio som Rennes, i en grupp där det känns som ett rätt öppet race – och det inte minst eftersom förhandsfavoriten Lazio alltså misslyckades kapitalt i deras inledande match.

Kanske är det istället nu som den där trean ska inkasseras? Hemmaspelet lovar mer – 1-1 mot Roma och klara vinster över Parma samt Genoa – medan resultaten på resande fot varit under all kritik.

Rennes fick en makalös smakstart på spelåret; vann tre raka seriematcher, däribland över PSG, men har därefter förlorat deras framfart helt och hållet. Resultaten? Sex vinstfria 90-minutershistorier, fyra kryss och två förluster. Emellertid ett kliv framåt med 1-1 i bortamötet mot Marseille senast. Ger mersmak och ny energi?

För fransoserna står det klart att den svenske landslagsmannen, Jakob Johansson, tillsammans med Gerzino Nyamsi missar matchen. Det är också de enda rapporterade avbräcken.

Annons:

Rennes håller siffrorna nere

Trots 4-0-krossen av Genoa senast känns Lazio mindre heta. Favoriter, till och med klara sådana, absolut – men det är alldeles för mycket upp och ner. Tappat mark i den italienska klubbfotbollen och således även på Europascenen. EL-premiären mot Cluj var under all möjlig kritik.

Det är upp till Rennes att försvåra och stoppa Lazios framfart här – och vi tänker att de kan lyckas förhållandevis väl med det. Om inte genom att undvika förlora, åtminstone hålla ihop det defensivt och därmed även siffrorna nere.

Gästerna från Frankrike ser försvarsorganisatoriskt relativt solida ut. Trots de dunkla resultaten, max ett insläppt mål i samtliga av de fem senaste matcherna – fyra totalt – och alla matcher har således klivit under 2,5-målslinan. Gjorde det svårt för Olympique Marseille (1-1) senast.

Lazio måste kliva på framåt, men har haft grus i maskineriet under veckorna och kan uppenbarligen få det svårt att lossna även i matcher av spelmässig dominans.

Med andra ord: målsnålt? Under 2,75 mål (asian handicap) totalt i matchen spelas till 1,84 gånger pengarna hos Bethard. Då får vi halva insatsen tillbaka vid exakt tre fullträffar.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 21:00, torsdag 3/10
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: