Speltips inför Liepaja – IFK Norrköping 1/8: Spiken i kistan

Spelbloggare Publicerat: 1 augusti 2019

Inför returen, som spelas på bortaplan, mot lettiska Liepaja sitter IFK Norrköping bekvämt i förarsätet – en position som bör innebära en säkrad plats i kvalrunda nummer tre mot Europa League.

Annons:

De svenska klubbarnas jakt på platserna ute i Europa fortsätter, intensifieras och för flera ser det lovande ut. IFK Norrköping är en av dessa.

Att missa nå den tredje kvalrundan, den sista före playoffet, skulle vara ett praktfiasko för IFK – inte bara för att det handlar om ett tunt, lettiskt motstånd, utan också nu när man kommer till returen med ett 2-0-resultat från Östgötaporten.

Resultatet var i stil med ett sådant som kunde väntats, även om den absoluta spiken i kistan mycket väl hade kunnat komma. Simon Thern spräckte nollan redan efter några sekunders speltid och i den 80:e minuten fastställde inhoppande Sead Haksabanovic till två mål mot noll. Han första mål det här spelåret – serien, den inhemska cupen och det europeiska kvalspelet inräknat.

God har formen också varit sedan en bra tid tillbaka, men likväl kvarstår ett visst avstånd upp till toppen av Allsvenskan. Under söndagen spelade man oavgjort, mållöst, borta mot IFK Göteborg. Ganska lovande insats.

Klasskillnad

Det finns mer att krama ur Norrköping och deras spelarmaterial – mer att önska i det allsvenska spelet. Gäller att fortsätta leverera, steppa upp ännu en nivå. Bredden har de för att varva serie- och Europaspel.

Lite mindre har dock bredden och inte minst spetsen blivit sedan det blev klart att Jordan Larsson lämnar klubben för en mångmiljonersumma. Där kan en ersättare komma att behövas när en spelare som Kalle Holberg inte förmått att finna målformen. Kapaciteten är däremot där. Delad allsvensk skytteligavinnare 2017, exempelvis.

Såvida ett Europa League-gruppspel kan nås blir det emellertid svårt att måla ut säsongen som ett fiasko alldeles oavsett. Finns stora stålar att hämta där, liksom erfarenhet. Och nu är den tredje kvalrundan nära, nära.

Liepaja är en tunn motståndare, klart sämre än vad IFK är – med rotation eller ej, kraftig som liten. De är inte bättre än placerade som femma i den lettiska förstadivisionen och det är väl tillräckligt talande för vilken nivå de håller?

Klasskillnaden märktes också tydligt av i förra veckans möte, där 2-0 för IFK Norrköping trots allt var i underkant. Här borde spiken i kistan jagas direkt, för att sedermera kunna spara på krafterna. Utnyttja tidiga byten på viktiga spelare. Det tror vi att IFK lyckas med.

Betsson ställer ut oddset 1,78 för den raka tvåan och det plockas direkt.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: IFK Norrköping vinner, rak tvåa
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 1/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.