Speltips inför Luzern – Espanyol 8/8: Klar favorit i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 8 augusti 2019

Det blir ett givet målspel inför den tredje kvalrundan där schweiziska FC Luzern och spanska Espanyol gör upp om en plats i playoff torsdagen den 8 augusti 2019.

Annons:

När vi nu är framme i den tredje kvalrundan av kvalet till Europa League-gruppspelet kan vi enkelt konstatera att det finns flertalet heta namn med i den här fasen. Det som tidigare varit en tävling bestående av mer eller mindre obskyra lag från mer eller mindre obskyra ligor är nu någonting helt annat.

Det som var förra säsongens stora utropstecken i den spanska ligafotbollen var som bekant Espanyol, som tog sig hela vägen till Europaspel efter att ha avslutat säsongen mycket starkt. Det var förmodligen inte många som tänkte sig det precis i början av säsongen. Men för staden Barcelona är det också mycket kul att ha fler lag än bara FC Barcelona som spelar på en hög nivå.

Hur som helst har laget genomgått en bra transfersommar och ser med tillförsikt på säsongen som kommer. Risken för ett magplask finns alltid där för lag som har en stark fjolårssäsong att leva upp till. Låt oss se var det landar.

Nu väntar hur som helst FC Luzern i den tredje kvalrundan av kvalet. Schweizarna tog sig hit efter att ha vunnit två raka matcher mot Klaksvik – ett motstånd som såklart ska passeras om man ska ha i dessa sammanhang att göra. Båda matcherna vanns med 1-0 och den målsnåla trenden känns igen även från det inhemska ligaspelet. Där har FC Luzern så här långt inte släppt in något mål.
Annons:

Två defensivt starka lag

Espanyol fick kliva in i kvalspelet redan i den andra kvalrundan och ställdes där mot ett oväntat motstånd i form av isländska Stjärnan. Trots att laget vann med hela 4-0 i det första mötet åkte man ändå hela vägen till Island och slog islänningarna med 3-1 även på bortaplan. Det är ett styrkebesked som heter duga.

Det finns alltid en viss oro kring lag från stora ligor så här tidigt på säsongen. Vem vet exakt var lagen står? Kanske allra minst lagen själva.

En intressanta detalj är att Espanyol nu har vunnit 13 av sina 16 senaste matcher i Europa. Det ska dock sägas att senaste gången laget var ute och spelade i europeiskt kvalspel var ett bra tag sedan. Ta dessa siffror med en rejäl nypa salt.

Luzern är ett starkt lag på hemmaplan och kommer att vara väldigt rädda att släppa in mål här. För att ha chansen att skrälla mot Espanyol krävs ett bra resultat att ha med sig ner till Barcelona. Det är sannerligen inte världen enklaste plats att åka till för ett returmöte. Det tror vi att kommer att synas i den första matchen.

Under 2,5 mål spelas till fina 1,80 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, torsdag 8/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.