Speltips inför Malmö FF – Ballymena United FC 11/7: Kval till Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 11 juli 2019

Malmö FF ska kvala till Europa League och möter i den första kvalomgången Ballymena United FC från Nordirland. Mötet spelas den 11 juli 2019.

Annons:

På tisdagen var det AIK som var först ut av sommarens svenska lag att försöka kvala sig till Europa och det blev minsann ingen sprudlande start på den svenska kvalsommaren när laget föll med 2-1 nere i Armenien. Nu pekar väl det mesta på att AIK vänder på steken inför sin egen hemmapublik, men visst är det oroande att svenska lag konsekvent levererar så svaga resultat i Europa?

Med det sagt är Malmö FF ett svenskt lag som återkommande visat sig vara på en högre nivå än övriga, vilket inte minst vinsten borta mot Besiktas förra hösten visar. Det var den trepoängaren som gjorde att skåningarna blev klara för spel i 16-delsfinal i Europa League. Det är en bedrift som egentligen bara Östersunds FK också klarat av på senare år.

Om vi blickar tillbaka på hela 2010-talet har Malmö FF samlat på sig värdefull erfarenhet från spel i Europa efter att ha kvalat in till Europa League två gånger och Champions League lika många gånger. Det är lika många gånger (eller ja, egentligen klart många fler) än vad övriga svenska lag lyckats med tillsammans. Därför finns det all anledning att investera lite mer förtroende i Malmö FF inför kvalsommaren.

I den första omgången till Europa League ska MFF möta det nordirländska motståndet Ballymena United FC, som inte ens är bäst i sitt land. Det är Linfield FC som brukar vara laget att räkna med och även förra säsongen var det Linfield FC som blev mästare. Därför är det också huvudstadslaget som kvalar till Champions League.

Aldrig någon utklassning

Trots att Malmö FF är stora favoriter, har fin erfarenhet från kvalspel och trots att även tränaren för motståndarna skrattade när han fick frågan om hans lag hade någon chans mot Malmö FF känns det som att det inte får till någon underskattning här. Malmö FF är klara favoriter och ska så vara, men spelbolagen har snarare tolkat den här matchen som att MFF ska köra över motståndarna.

Om vi blickar tillbaka på skåningarnas resultat i tidigt kvalspel tidigare år är det tydligt att det konsekvent varit kämpigt inledningsvis och flera gånger har laget rent av gjort svaga resultat i det första mötet för att sedan rädda det i returen. Nu är Ballymena United FC förmodligen en ännu mer överkomlig motståndare än lag från tidigare säsonger, men ingenting i historiken pekar på en utklassningsvinst här.

På söndag spelar Malmö FF också allsvenskt toppmöte borta mot Djurgården och det är oklart hur laget resonerar med sin värdering av matcherna. Att vinna med 2-0 eller 3-0 skulle förmodligen göra att det här mötet är avgjort redan på förhand. Med stor sannolikhet tänker MFF göra allt för att absolut inte släppa in ett mål i alla fall.

Ballymena United FC +3,25 (asian handicap) spelas till 1,67 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ballymena United FC +3,25 (asian handicap)
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 11/7
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.