Speltips inför Malmö FF – Chelsea 14/2: Den stora scenen i Malmö!

Simon Pålsson Publicerat: 14 februari 2019

Europa League är tillbaka i Malmö och frågan är nu om Malmö FF kan göra livet surt för Chelsea. Speltips inför 16-delsfinalen finns såklart på sajten.

Annons:

Malmö FF är det första svenska laget som 2019 kliver in i tävlingssäsong i och med torsdagens möte med Chelsea i Europa League. Matchen spelas dagarna innan laget ska kliva in i Svenska Cupen mot Degerfors IF, varpå kontrasterna i klubbens fotbollsvardag blir synnerligen tydliga.

Det är ett till synes harmoniskt hemmalag som nu tar sig an Chelsea. Som klara underdogs, ur säsong och med hela slutspelets överlägset lägsta lönebudget finns det ingen anledning att känna någon press. Malmö FF har ingenting att förlora. Då är det ändå ett lag som har lyckats slå Besiktas (två gånger om) så sent som i höstas, som vunnit hemma mot Shaktar Donetsk (2015), Olympiakos (2014), Celtic (2015) och Red Bull Salzburg (2014/2015) sista åren. Malmö FF har med andra ord visat att de minsann kan streta emot i Europaspelet.

Det är dessutom ett lätt skadeskjutet (åtminstone mentalt) Chelsea som tar sig till Malmö. Resultaten har lämnat en hel del övrigt att önska. Den svaga trenden kulminerade i helgens ligamöte med Manchester City, en förlust (6-0) som svider fortfarande. Maurizio Sarri uppges hänga löst och ska också ha tappat omklädningsrummet enligt vissa rapporter. Oroväckande.

Märk väl att Chelsea också tar sig an Manchester United i helgen (FA-cupen) och Manchester City (final i Ligacupen) helgen därpå. Var ligger egentligen Maurizio Sarris fokus just nu?

Jämnare än vad många tror

Det är som sagt ett skakat Chelsea som tar sig till Malmö på matchdagen. Av någon okänd anledning har den sportsliga ledningen i klubben bestämt sig för att laget inte heller behöva träna på matcharenan dagen innan – någonting som vanligtvis är standard i europeiska tävlingar. Därmed ansluter laget alltså på matchdagen och sover inte på hotell i Malmö/Köpenhamn dagen innan match. Anmärkningsvärt.

Dessutom finns det skadebekymmer att fundera över. Daniel Drinkwater är inte tillgänglig (kanske synd för MFF för att vara ärlig) och Callum Hudson-Odoi samt Gary Cahill är osäkra. Den förstnämnda känns sugen på att visa framfötterna och kan nog lika bra sitta på läktaren om MFF får bestämma.

Hos Malmö FF är Guillermo Molins den enda spelare som missar matchen. Det har funnits viss osäkerhet kring Anders Christiansen och Oscar Lewicki, men just ersättarna på innermittfältet håller hög klass. Om det är så att Arnor Traustason får kliva in på någon av positionerna skulle det knappt vara värre för MFF. Islänningen spelade borta mot Besiktas och var då oerhört bra i den roll som Anders Christiansen gärna vill ha.

Det första mötet blir såklart en nyckel för MFF. Det gäller i mångt och mycket att hålla dubbelmötet vid liv. Under försäsongen har laget spelat kompakt och tydligt annonserat sin ambition att spela försiktigt i mötena med Chelsea. Sedan gäller det att utnyttja kontringar, fasta situationer och de målchanser som dyker upp under 90 minuter till att skada gästerna.

Men någon målfest förväntar vi oss inte på Stadion.

Under 3 mål (asian handicap) spelas till 1,75 gånger krämen hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt tre mål i matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 3 mål (asian handicap)
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 14/2
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.