Speltips inför Malmö FF – Domzale 1/8: Avancemang är ett måste i kvalet

Simon Pålsson Publicerat: 1 augusti 2019

Det blir ett spel på hemmalaget inför torsdagens returmöte i Europa League-kvalet mellan Malmö FF och NK Domzale från Slovenien den 1 augusti 2019.

Annons:

För svensk del ser det inför torsdagens kvalreturer i den andra rundan av Europa League-kvalet ut att kunna bli en väldigt spännande sommar. Tre lag har goda möjligheter att gå vidare till den tredje kvalrundan. Samtliga gäller faktiskt som favoriter rent statistiskt på förhand.

Malmö FF är förmodligen laget med bäst utgångsläge, om vi då väger in att laget är extremt starka på hemmaplan, har en väldigt fin rutin från liknande situationer under hela 2010-talet och dessutom har den starkaste truppen av de svenska lagen.

2-2 mot slovenska NK Domzale i det första mötet gör att MFF kliver in på Stadion för torsdagens returmatch redan klara för att gå vidare. Det enda som krävs är att hålla 0-0, 1-1 eller att vinna matchen. Då kvittar det vad NK Domzale gör.

Mest troligt kommer Uwe Rösler också att formera sitt starkast möjliga lag efter att ha vilat flera nyckelspelare under helgens poängtapp mot Östersunds FK.

Självklara favoriter

NK Domzale hade i stort sett samtliga sina spelare tillgängliga i den första matchen och en av spelarna som stack ut var utan tvekan den jamaicanske anfallaren Shamar Nicholson, som varit i Skåne och provtränat med flera klubbar tidigare under karriär.

Den storvuxne anfallaren bidrog med en otrolig fysik, men är en relativt begränsad fotbollsspelare i övrigt. Det är dock en spelare värd att hålla ögonen på för MFF även den här gången. Fun fact om just den spelaren är att han spenderat en längre tid som inneboende hos Franz Brorsson med familj i yngre år. Därmed är MFF-mittbacken och Domzales anfallare alltså goda vänner vid sidan om plan.

Hur som helst har NK Domzale ett fullt dugligt lag, men det ska vara skillnad mellan Malmö FF och det slovenska relativt svaga laget. Det är inte ens ligans bästa lag nere i Slovenien. Efter 2-2 i en match där MFF såg ut att knappt gå på halvfart – en defensiv inställning var en given matchplan – bör skåningarna kunna steppa upp ordentligt här.

Malmö FF har ett otroligt facit på hemmaplan i europeiskt kvalspel och har inte förlorat i Malmö sedan 2005. Då var det inga mindre än Besiktas som var på besök. Sedan dess har MFF vunnit och vunnit, men också släppt in otroligt få mål. Det är en styrka som blivit tydlig.

2-2 på bortaplan gör att 0-0 räcker för att ta sig vidare. Malmö FF lär ta tag i taktpinnen, men utan att riskera för mycket bakåt.

Malmö FF vinner och håller nollan spelas till 2,30 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:   MFF vinner och håller nollan
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.