Speltips inför Malmö FF – Dynamo Kiev 28/11: Rosenbergs sista match

Simon Pålsson Publicerat: 28 november 2019

Markus Rosenberg gör sin sista hemmamatch i Malmö när MFF spelar hemma mot Dynamo Kiev i Europa League på torsdagen

Annons:

På torsdagen spelas ett laddat möte på Stadion i Malmö när den näst sista omgången av Europa League-gruppspelet ska gå i mål. Det här har varit en stormig vecka som handlat mycket om tunga föreningsdemokratiska beslut i föreningen, men som också mynnat ut i att handla om Zlatan Ibrahimovic och hans svek mot sin första klubb på seniornivå.

Det här är dock en match som ska handla om Markus Rosenberg, men också om att Malmö FF har goda chanser att gå vidare från gruppspelet. Det är fortfarande så att laget har allting i egna händer och bara behöver vinna två raka matcher på slutet för att vara säkra på att gå vidare. Det är dock tuffare sagt än gjort.

Nu har man också lite svårare utgångsläge av det faktum att man alltså inte längre är mitt uppe i den allsvenska säsongen. Var står laget just nu? Hur är formen på spelarna, men också kollektivet? Det återstår att se.

Klart är i alla fall att MFF gjorde en stark match borta mot Dynamo Kiev och förtjänade poäng. Då föll man snöpligt efter ett sent segermål för ukrainarna, 1-0. Dynamo Kiev ligger en poäng före i gruppens tabell och för att gå förbi krävs alltså att MFF vinner. Då räcker det också med kryss i den sista omgången såvida MFF gör ett bättre resultat än 1-0 då det alltså är inbördes möten som gäller.

Krångligt? Kanske.

Men det som gäller är att Malmö FF behöver gå för att vinna matchen. Svårare än så är det faktiskt inte.

Annons:

Stora hyllningar till Markus Rosenberg

Efter att ha spelat sex väldigt framgångsrika säsonger i Malmö FF sedan återkomsten från utlandsäventyren ska Markus Rosenberg nu spela sin allra sista match på Stadion. Någonsin. Det innebär att Malmö FF både som förening och som supportergemenskap kommer att hylla sin kanske störa spelare i historien.

Från officiellt håll sker det med en slags tredje halvlek där publiken uppmanas att bli kvar sent in på småtimmarna för att hylla Markus Rosenberg. Från läktarhåll lär det ske stora hyllningar såväl innan, under som precis efter matchen. Det kan vi nog räkna blankt med.

Men allra främst är det här såklart speciellt för Markus Rosenberg själv. Det lär inte vara den mentalt enklaste matchen att spela, men att motivera sig lär han inte ha några problem med. Det blir en magisk Europakväll – som han älskar – på den Stadion och inför den publik han älskar. Motivation level 1000 alltså?

Med allt det här i åtanke är den här kvällen som gjord för ännu ett mål från Markus Rosenbergs fötter, skalle eller varför inte någon annan del av kroppen? De allra flesta besökarna på Stadion struntar nog i hur det ser ut så länge det blir Super-Mackan som får avsluta med ett mål även på hemmaplan.

Markus Rosenberg att göra mål spelas därför till 3,25 gånger insatsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Markus Rosenberg målskytt
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 28/11
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:

Annons: