Speltips inför Malmö FF – FC Köpenhamn 3/10: Nordens två största klubbar gör upp

Simon Pålsson Publicerat: 3 oktober 2019

Markus Rosenberg och Anders Christiansen är nyckelspelarna när Malmö FF går för att slå FC Köpenhamn i Europa League på torsdagskvällen den 3 oktober 2019.

Annons:

Det finns en hel del fotbollstyckare, supportrar och andra som har kärlek till den här sporten som anser att torsdagens möte mellan Malmö FF och FC Köpenhamn är ett av de hetare som någonsin spelats på nordisk mark – åtminstone i modern tid.

Det här är en match mellan två klubbar som båda har ambitionen att verkligen ta greppet om titeln som störst i hela Norden. Det är två klubbar som just nu är outstanding i ett helnordiskt perspektiv och som faktiskt saknar vettig konkurrens just nu. Rosenborg BK är också en liten outsider, från Norge, men i övrigt saknas det vettiga konkurrenter på den europeiska scenen från Norden.

Det gör att den här matchen är så oerhört het. Det finns så mycket prestige. Det är också dryga 20 minuter mellan städerna – tack vare den bro som binder samman Danmark med Sverige – varpå det får betecknas som ett Öresundsderby. Faktum är att Malmö FF har närmare till FC Köpenhamn än samtliga (!) övriga motståndare i den allsvenska fotbollen. Det säger en del.

Vidare ska man nämna skandalen på Parken från 2005, när Malmösupportrar blev brutalt misshandlade av civilpolis och där FC Köpenhamn tydligt tog polisens parti. Det är en konflikt som legat latent i 14 år och där FCK ännu inte kunnat be om ursäkt. Räkna med att det bidrar till extra aggression på läktarplats.

Annons:

Ett viktigt möte rent sportsligt

Malmö FF föll i sin premiär borta mot Dynamo Kiev – trots att skåningarna gjorde en ganska stark insats i den ukrainska huvudstaden. Det går att ställa sig frågande till att Felix Beijmo fick spela den matchen, han var rejält under isen och planens klart sämsta spelare, men nu gör Uwe Rösler garanterat inte samma misstag. Hemma mot FC Köpenhamn kommer han troligen att våga gå offensivt. Hemma på Stadion kan Malmö FF slå i princip alla lag.

FC Köpenhamn har inte heller samma press på sig efter att ha vunnit sin premiär mot FC Lugano, då med 1-0 på hemmaplan. Det ska sägas att en förlust här ställer saker och ting på sin spets igen, men att få med sig ett kryss hem till Köpenhamn vore fortfarande ett bra resultat.

Här kan vi inte tänka oss någonting annat än att flera MFF-spelare, med Markus Rosenberg och dansken Anders Christiansen i spetsen, kommer att gå stenhårt åt sitt danska motstånd här. Det är troligen ett lite större möte för MFF, inte minst med tanke på historien från 2005 i bakhuvudet, än det är för FC Köpenhamn. Det borde man kunna utnyttja till sin fördel.

Markus Rosenberg brukar leda sina trupper – både med fysik och teknik – i stora matcher. Därför spelar vi Markus Rosenberg att varnas till 3,10 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Markus Rosenberg varnad
Odds:  3,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  21:00, torsdag 3/10
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Annons: