Speltips inför Malmö FF – FC Lugano 24/10: Skånsk trepoängare är tvunget

Simon Pålsson Publicerat: 24 oktober 2019

Malmö FF behöver tre poäng för att ta sig vidare från gruppen i Europa League. Nu väntar möte med FC Lugano.

Annons:

Det är åter dags för Europa League på svensk mark när Malmö FF får besök av schweiziska FC Lugano, en klubb som har haft stormiga dagar. Det har nämligen varit lite kaos kring ledare i klubben sista dagarna, samtidigt som man går svagt i det inhemska ligaspelet.

Det går inte heller att beskylla laget för att ha varit särskilt framgångsrika i det här gruppspelet. Visst, hemma tog man en poäng av Dynamo Kiev senast, men det såg håglöst ut både i den matchen och mötet med FC Köpenhamn på Parken. I våra ögon är det gruppens klart svagaste lag vi har att göra med.

FC Lugano har en svensk i laget, i form av anfallaren Alexander Gerndt. Med tanke på att han har en viss historia vid sidan om planen och dessutom spelat i Helsingborgs IF tidigare kan han nog få det hett om öronen i Malmö.

Malmö FF då? Jo, laget har en poäng på två omgångar, men har i ärlighetens namn förtjänat betydligt mer. Det kanske äntligen är dags för en trepoängare för skåningarna.

Annons:

Allt annat än tre poäng är ett misslyckande

Malmö FF har haft ett par tunga veckor med snöpliga och direkt svaga insatser i den allsvenska fotbollen, varpå laget nu tappat greppet om SM-guldet. Det är en total missräkning för laget och föreningen, någonting som också ställer större krav och tuffare förutsättningar inför matchen mot FC Lugano.

För nu måste skåningarna prestera. Att gå vidare från gruppspelet ännu en gång vore ett bra steg mot att göra en säsong som man inte behöver skämmas över. Det skulle också kunna rädda det jobb som Uwe Rösler nog hänger väldigt löst på.

Nu saknas med stor sannolikhet Anders Christiansen den här gången också, men Sören Rieks och Oscar Lewicki bör vara spelklara igen. Franz Brorsson närmar sig också speltid igen. Med andra ord är det en stark elva som laget kan ställa på planen.

Med allt det här sagt tror vi att MFF, som historiskt är starka på hemmaplan, går segrande ur den här striden. Då har man ett bar läge att ta sig vidare från gruppen.

Malmö FF vinner spelas till 1,65 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF vinner
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 24/10
TV:    kanalnio logo
Stream:    eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: