Speltips inför Malmö FF – Genk 29/11: Nyckelmöte i Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 29 november 2018

Det här är mötet som kan avgöra det skånska ödet i årets upplaga av Europa League-gruppspelet. Kan Malmö FF hemmaslå belgiska Genk?

Annons:

Det drar ihop sig ordentligt i Europa League-gruppspelet där den femte omgången nu spelas på torsdagen. Det är här det mycket väl kan komma att avgöras många lags fortsatta öde i turneringen.

Malmö FF är ett av lagen som nu har kniven mot sin strupe. Efter fyra omgångar har den skånska storklubben fortsatt bra häng i sin grupp och ligger på delad andraplats med norska Sarpsborg 08. Detta efter att ha spelat två raka 1-1-matcher mot norrmännen när det verkligen hade behövts segrar.

Nu väntar Genk på hemmaplan och med tanke på hur svårt MFF hade med det sätt som Sarpsborg 08 spelar fotboll lär det locka betydligt mer att spela mot ett mer spelande lag som Genk. Det råkar också vara som så att belgarna har rätt risig form.

Just nu står laget på fyra raka matcher utan vinst och i helgen blev det förlust mot Cercle Brugge på hemmaplan. Det är ingenting annat än en mycket svag trend. Att bara vinna en match av sina sex senaste är osedvanligt svagt för att vara Genk.

Glöm inte de yttre förutsättningarna

Enligt väderleksrapporten väntas runt nollgradigt i ett också väldigt blåsigt Malmö och det säger sig själv att det inte är den roligaste väderleken att spela fotboll i. Allra värst lär det vara för Genk som är vana vid lite bättre väder hemma i Belgien. Tänk på att matchen spelas 21:00 vilket sätter en extra bitande känsla i kylan.

I de senaste matcherna på hemmaplan har Malmö FF haft problem med underlaget på Stadion i Malmö. Det råder ingen tvekan om att gräsmattan är undermålig för närvarande och trots att klubben planerar att lägga ny matta kommer det såklart inte att hjälpa inför den här matchen.

Med ett dåligt underlag, två lag som inte har råd att förlora, ett riktigt skånskt vinterväder och två solida defensiva lag borde det här bli en rätt jämn, tät drabbning.

Under 2,75 mål spelas till 1,70 gånger insatsen hos Unibet. Då får vi halva insatsen tillbaka om matchen slutar med tre mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,75 mål
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  21:00, torsdag 29/11
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.