Speltips inför Malmö FF – HSK Zrinjski Mostar 8/8: Första mötet i tredje kvalrundan

Simon Pålsson Publicerat: 8 augusti 2019

Malmö FF är solklara favoriter inför mötet med HSK Zrinjski Mostar i kvalet till Europa League. Är det inte så att skåningarna blivit lite för stora favoriter?

Annons:

För svensk del lever fortfarande drömmen om att få in ett eller flera lag till gruppspelet i Europa till hösten. Efter att AIK ramlat ur Champions League-kvalet redan i den andra kvalomgången, trots relativt fin lottning, är det dock bara Europa League som är aktuellt för svenska lag.

Just nu har IFK Norrköping, Malmö FF och AIK alla reella chanser att ta sig in i gruppspelet. Det känns inte på något sätt som omöjliga uppgifter som väntar för något av lagen, åtminstone inte här i den tredje kvalrundan där alla tre står inför en ganska gynnsam lottning.

Malmö FF är förmodligen det lag som har bäst väg fram till gruppspelet just nu. Det har skåningarna å andra sidan förtjänat tack vare att man spelat i fyra gruppspel under 2010-talet och därigenom samlat ihop en hel del viktiga seedningspoäng. Det använde man bland annat till att bli seedade rakt igenom hela det här Europa League-kvalet. Det har resulterat i på pappret betydligt mer överkomligt motstånd.

På torsdagskvällen väntar bosniska HSK Zrinjski Mostar hemma på Malmö Stadion. För MFF handlar det om att få med sig ett bra resultat inför returen på bortaplan en vecka senare. Troligen är fokus att inte släppa in ett mål, då bortamålsregeln gör att mål på bortaplan fortsätter att väga dubbelt så tungt som mål på hemmaplan. Tyck vad ni vill om den regeln, men att den finns och spelar roll för matchplanen som lagen lägger upp är givet.
Annons:

HSK Zrinjski Mostar backar hemåt

HSK Zrinjski Mostar är inte det mest rutinerade laget i dessa sammanhang och som för många andra klubbar från området kring Balkan handlar det om att göra det så svårt som möjligt för motståndarna. Precis som många andra lag från de södra delarna av Europa har HSK Zrinjski Mostar ett mycket starkt batteri med individuell spets att tillgå, men rent kollektivt saknas förmodligen erfarenheten som finns i Malmö FF.

Därför är det inte konstigt att spelbolagen håller MFF som solklara favoriter inför dubbelmötet i allmänhet och det inledande mötet i synnerhet. Men med tanke på hur svårt Malmö FF har haft för lag från Balkan på senare år kanske man ska ta det lite lugnt med att överdriva favoriterskapet.

2017 åkte MFF ut mot Vardar efter en heroiskt usel insats. 2018 förlorade man mot Vidi i kvalet, men använde sedan räddningsplanken Europa League-kval för att ta sig till gruppspel ändå. På det hela taget är Malmö FF inte fullt lika starka hemma som tidigare, även fall man inte förlorat i ett europeiskt kvalspel på hemmaplan sedan 2005. Det är fortfarande en svindlande bra trend, inte minst mot bakgrund av hur många matcher laget faktiskt har spelat sedan dess.

Hur som helst tror vi att HSK Zrinjski Mostar backar hemåt – det är laget kända för att göra – medan Malmö FF riskminimerar en aning för att inte släppa in något bakåt. 2-0 vore ett optimalt resultat för MFF och går allt enligt planen är det troligen vad man siktar på. Vi tror att det kan bli en kämpig historia det här.

Malmö FF under 2,5 mål spelas till 1,60 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Malmö FF under 2,5 mål
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 8/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.