Speltips inför Malmö FF – Sarpsborg 8/11: Drömläge för MFF

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2018

Markus Rosenberg hamnar i händelsernas centrum när Malmö FF spelar i Europa. Kan han leda sitt MFF till en viktig trepoängare hemma mot Sarpsborg 08?

Annons:

Malmö FF kliver in i torsdagens möte mot norska Sarpborgs 08 på hemmaplan som enormt stora favoriter hos spelbolagen. Det är någonting som vi sällan eller aldrig får se i ett europeiskt gruppspel med ett svenskt lag inblandat.

Det är lika delar en härlig bedrift av Malmö FF att ha skaffat sig den här statusen som det också är en stor press på skåningarna. Att snubbla här vore ett misslyckande som får segern hemma mot Besiktas att tyna bort ganska snabbt.

Samtidigt har MFF nu ett guldläge att försöka ta sig vidare från gruppen och kan i händelse av seger ta sig upp på sju inspelade poäng. Om Genk samtidigt vinner mot Besiktas står turkarna på tre poäng, norrmännen på fyra och belgarna på totalt nio poäng efter fyra spelade omgångar.

I ett sådant läge är allting öppet.

Malmö FF tar tag i taktpinnen

För två veckor sedan spelade Malmö FF 1-1 borta mot Sarpsborg 08 i en av sina sämre insatser för säsongen. Det svårspelade plastgräset uppe i Norge ställde till det för MFF, som inte heller såg beredda ut på den kampfyllda fotboll som norrmännen spelade. MFF tog visserligen ledningen, men tappade förtjänt in 1-1 i slutskedet.

Nu väntar en match hemma på Stadion och där vet vi av tradition att Malmö FF spelar med en annan beslutsamhet. Det var likadant 2014 och 2015 när laget spelade Champions League. Då sakndes helt kraften att spela sitt eget spel på bortaplan, samtidigt som hemmaspelet var på en väldigt hög nivå med vinster mot Olympiakos, Shaktar Donetsk och sånär poäng mot Atletico Madrid. Bara för att nämna några insatser.

Nu har MFF också med sig bästa möjliga lag och mest troligt kommer Anders Christiansen, som linkade av senast, också kunna spela. Annars är täckningen fortsatt bra på mitten. Malmö FF kommer med hjälp av publiken sätta högt tryck i matchen och därigenom döda mycket av den fotboll som gör Sarpsborg 08 bra. De gillar mer rumphugget spel.

Vad gäller vårt spel tror vi att en viss Markus Rosenberg fortsätter att stå i händelsernas centrum. Mot Besiktas blev han målskytt. 2014 och 2015 blev han målskytt i båda gruppspelsvinsterna. Vi tror att han håller sig framme igen.

Markus Rosenberg första målskytt spelas till 4,70 gånger pengarna hos Unibet. Då får vi pengarna tillbaka om han av någon märklig anledning inte skulle starta matchen.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Markus Rosenberg första målskytt
Odds:  4,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  18:55, torsdag 8/11
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.