Speltips inför Manchester United – AZ Alkmaar 12/12: Ett riktigt höjdarspel

Spelbloggare Publicerat: 12 december 2019

Temat är mål inför slutrefrängen av Europa League-gruppspelet och specifikt matchen mellan Manchester United och AZ Alkmaar, som står i kamp om förstaplatsen och således en mer tacksam lott till slutspelet.

Annons:

Det står klart att storklubben Manchester United liksom holländska AZ kommer spela vidare i Europa League när gruppspelsfasen övergår i slutspel. Varken Partizan eller Astana räckte till och matchen dem emellan är således utan direkt betydelse.

Vikten av den här matchen ska emellertid inte underskattas, eftersom förstaplatsen står på spel och att en sådan innebär att man möter en tvåa i slutspelsfasens första del. Förutsättningarna är som sådana att AZ, en pinne bakom, behöver vinna och Manchester United alltså bara spela oavgjort eller för den delen bättre.

Manchester United har luftat mer eller mindre b-betonade och yngre startelvor under detta Europa League-gruppspel – och ändå förmått att leverera; 3-1-1 i resultatraden. Enda stora plumpen var senast i bortamötet mot jumbon tillika tidigare slagpåsen Astana.

Även AZ kommer från en mindre bra insats, där de inför de absoluta slutminuterna hade en 0-2-uppförsbacke mot Partizan – för att sedan hämta in till oavgjort. Det innebar i alla fall att slutspelsplatsen säkrades. Moralstärkande, även om prestationen dessförinnan kan kritiseras kraftigt.

Annons:

Överspelet är mycket lockande

Ett ungt Manchester United som vill visa upp sig inför hemmapubliken på Old Trafford. Där ska de, även om det alltså räcker med oavgjort här, alltid försöka vara spelförande och pusha på framåt. Vi tror alltså på ett hyfsat tempo från deras sida.

Och AZ Alkmaar kommer säkerligen bidra till att höja upp det här tempot ännu ett snäpp. De är ett offensivt lagt lag, är frejdiga och har på de fem gruppspelsmatcherna stått för makalösa 15 fullträffar – att jämföra med Manchester Uniteds sex.

Här måste alltså holländarna vinna matchen för att överta förstaplatsen, vilket ska innebära ett förhöjt risktagande och om vi skulle ha oavgjort på tavlan framåt slutet kan vi troligen räkna med full rulle och upptryckta positioner.

För hemmalaget har sju raka matcher innehållit minst tre baljor och de sex senare av dessa också mål åt båda håll. Gällande AZ har nio av deras tio senaste matcher klivit över 2,5-målslinan. Fantastiskt imponerande offensiv, i såväl den inhemska seriefotbollen som i Europa.

Det som talar emot målen är att gästerna saknar deras anfallsstjärna, Myron Boadu, men andra ska kunna kliva fram i hans frånvaro. God offensiv bredd.

1,90 gånger pengarna för minst tre baljor i matchen? Det tar vi omedelbart och oddset är presenterat av Bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos Bet365 – klicka här!
Regler & villkor gäller. +18 år. Stodlinjen.se.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,90
Bolag: Bet365
Spelstopp: 21:00, torsdag 12/12
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: