Speltips inför Molde – Partizan Belgrad 29/8: Helt öppet returmöte

Simon Pålsson Publicerat: 29 augusti 2019

Allt fokus på målspelet inför torsdagens returmöte i Europa League-playoff mellan norska Molde och Partizan Belgrad den 29 augusti 2019.

Annons:

På torsdagen är det så dags för Europa League-kvalet att gå i mål när returmatcherna i playoff ska spelas. Det här ska avgöra vilka som blir de sista lagen att ta sig hela vägen in i gruppspelet, ett gruppspel som sedan får sin lottning och gruppindelning dagen därpå.

För Molde är det här skarpt läge när förhoppningen är att göra Rosenborg BK sällskap som andra norska lag i gruppspelsfasen. Rosenborg BK föll i playoff till Champions League och säkrade en gruppspelsplats i Europa Leagu den vägen.

Det första mötet borta mot Partizan Belgrad slutade med förlust 2-1 efter en hård, skakig historia där båda lagen smällde på bra från första stund. Det är inte världens enklaste bortamatch och att då få med sig ett bortamål och en uddamålsförlust är bra jobbat.

Rent historiskt är det cirka 49% chans att ta sig vidare efter att ha förlorat med 2-1 borta i det första mötet, så statistiken och historiken i Europakval talar ändå för att det här lever in i det sista.

Kan Molde vända underläget?

Den absoluta nyckespelaren i det norska laget Molde är utan tvekan Magnus Wolff Eikrem, som tidigare spelat för Malmö FF. Där var han en av hela seriens bästa spelare inte minst under säsongen 2016 när han slog rekord i antalet assist i Allsvenskan. Därefter hade norrmannen en tung sorti på tiden i den skånska storklubben. Sedan han flyttat hem till Molde – där ingen mindre än Ole Gunnar Solskjaer var ansvarig i samband med hemflytten – har han hittat tillbaka till sin enormt höga högstanivå. Det kryllar av assist från hans vackra högerfot. Räkna med att han blir viktig för att laget ska kunna vända här.

Trots att man kan tro att Molde är ett klassiskt skandinaviskt lag med tydlig defensiv organisation är det snarare ett lag som har en tendens att spela ganska målrika matcher i Europaspelet. Åtta av lagets tio senaste matcher ute i Europa har slutat med minst tre mål.

Just målspelet känns aktuellt även inför den här returmatchen när Molde måste vända ett 2-1-underläge och därmed måste gå framåt. Med ett bortamål med sig från första mötet är det inte heller hela världen om laget släpper in ett mål på hemmaplan.

Båda lagen göra mål spelas till 1.76 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,76 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, torsdag 29/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.