Speltips inför Napoli – Zürich 21/2: Spiken i kistan

Spelbloggare Publicerat: 21 februari 2019

Det är mer eller mindre redan klappat och klart att SSC Napoli kommer passera schweiziska FC Zürich i Europa League-slutspelet och spiken i kistan borde sättas ganska omgående på Stadio San Paolo.

Annons:

Europa League tas på största allvar av Napoli. Det står klart efter den första slutspelsmatchen; en stark presenterad startelva och lika stark insats.

Resultatet på Stadion Letzigrund? 1-3. Italienarna var klasserna bättre och vore det inte för Zürichs reduceringsbalja via Benjamin Kololli i slutminuterna vore det redan helt avgjort. Kanske har ett visst, om än ytterst litet, hopp växt fram för schweizarna nu? Observera att de måste få in minst tre mål på Stadio San Paolo för att kunna avancera vidare.

FC Zürich är en klubb som tagit kliv framåt de senaste åren och att de är ute på Europascenen understryker det väl, men de har fortfarande en bra bit till den absoluta toppen i Schweiz och kommer på nytt få kämpa med näbbar och klor för en kvalplats till Europa League.

Gruppspelet inledde schweizarna med bravur, för att sedermera säcka ihop – men ändå räckte det till en andra- och slutspelsplats bakom dominanta Bayer Leverkusen.

Besvikelsen i Napoli sätter med all säkerhet fortfarande kvar sedan Champions League-slutspelet missats med minsta möjliga marginal; på färre mål än Liverpool och två pinnar bakom Paris Saint-Germain. Där visades i flera matcher klassen och italienarna tillhör en av de stora favoriterna i EL-slutspelet.

Fundamental klasskillnad

Det satsas på Europa League i Napoli – ett faktum som underströks med startelvan som presenterades i det inledande mötet, liksom viljan och hungern. Klubben suktar efter titlar och Europaspelet är den sista livlinan under spelåret.

Efter att ha visat klassen i det första mötet – vunnit med 3-1, på bortaplan – ska spiken mer eller mindre bara sättas i kistan och det borde man ha försvinnande små problem med. Klasskillnaden är fundamental och på Stadio San Paolo är laget alltid lika solida. Fruktansvärd hemmastyrka.

Direkt starkare blir knappast bortalagets aktier i och med avstängningen på Hekuran Kryeziu, indisponibel tillsammans med skadetrion bestående av Izer Aliu, Pa Modou samt Kevin Rüegg. Napoli har ”bara” Mário Rui och Raúl Albiol out.

Vi skulle inte förvånas om oddsen på spelen till Napolis favör till avspark skulle droppa en bit – och det kan således vara på plats med en investering i tid.

Hemmalaget spelas med -2,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med exakt två baljors marginal – till strax över dubbla insatsen. Givet spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Napoli -2,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 18:55, torsdag 21/2
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.