Speltips inför Olympiakos – Milan 13/12: Spiken i kistan

Spelbloggare Publicerat: 13 december 2018

Vi skiftar blad, från Champions – till Europa League och här hittar ni Spelbloggares speltips inför mötet mellan Olympiakos och AC Milan, som kort och enkelt ska slåss om en slutspelsplats.

Annons:

Real Betis är klara för slutspel och kommer mest sannolikt ta förstaplatsen – allt som krävs är en trea över slagpåsen F91 Dudelange – och om andraplatsen är det Olympiakos och Milan som fajtas om.

Grekerna behöver vinna matchen med minst två baljors marginal för att ta klivet förbi Milan eftersom de senare nämnda är tre pinnar före och vann det omvända mötet med siffrorna 3-1. Den inbördes statistiken överordnar, som säkert bekant, målskillnaden i de två största europeiska turneringarna.

I stort har Milan haft ett lyckat spelår anno 2018/19, placerade som fyra i Serie A och en succé i Europa – medan man också tar klivet ut i nästa års Champions League – skulle vara pricken över i:et för en klubb vars ambitioner är att åter bli en stormakt i fotbollsvärlden.

Olympiakos har förlorat deras status som Greklands dominanta pjäs efter år av uppradade titlar. Nu, 13 matcher in i årets seriespel, hittas de enbart på tredjeplatsen och serieledande PAOK har redan fått ett rejält försprång. Europaspelet? Det har varit av blandad kompott.

Enda rapporterade avbräcket för Olympiakos är på Ahmed Hassan, som är skadad, medan Milan har Ivan Strinic, Lucas Biglia, Mattia Caldara, Mateo Musacchio, Alessio Romagnoli samt Giacomo Bonaventura borta.

Milan håller undan – och vinner

Olympiakos måste alltså inte bara vinna matchen, utan så även med större siffror än uddamålet och det kan ställa till det för dem mot ett kompetent och på pappret bättre Milan. Så, här kan det med andra ord smälla åt andra hållet…

Det är en relativt tacksam situation som Milan är i tack vare hemmaresultatet. De kan inleda avvaktande, spela på resultat och försöka kontra in spiken i kistan.

Med tiden, om det exempelvis står oavgjort eller Olympiakos leder med uddamålet, måste de också framåt – och vi är inte helt säkra på att de har kapaciteten att lösa upp knutarna smärtfritt.

Fördel Milan trots bortaplan? Absolut.

Den raka tvåan spelas till 2,70 x insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Milan vinner, rak tvåa
Odds: 2,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 21:00, torsdag 13/12
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.