Speltips inför Riga – Köpenhamn 29/8: Ännu ett favoritspel

Spelbloggare Publicerat: 29 augusti 2019

FC Köpenhamn var, föga förvånande, helt överlägsna när de mötte lettiska Riga FC förra veckan och bör vara det även i returen. Gästerna får det solklara förtroendet här.

Annons:

72-28% i bollinnehav. 10-3 i skott på mål. 3-1 i skott utanför mål. 8-1 i hörnsparkar. FC Köpenhamn var extremt dominanta på Parken och vann den första matchen med tre mål mot ett. En favorit som höll och lite därutöver.

Det är med andra ord inte det mest spännande av returmöten här i Europa League-playoffet som väntar. Köpenhamn kommer, såklart, avancera vidare – och det vet båda om. Letterna ska rädda deras anseende i första hand. Köpenhamn vässa på formen. Kanske låta ett par spelare normalt utanför den ordinarie startelvan visa framfötterna.

Riga är en relativt nyskapad klubb som snabbt fått dominant status i Lettland och just nu håller de på att lunka hem den andra raka serietiteln. De fick chansen att spela Champions League-kval, men åkte ut mot irländska Dundalk och har därefter passerat polska Piast Gliwice samt finska HJK i detta kvalspel. Handlat om små marginaler.

Gästande Köpenhamn har fått en drömstart på det inhemska seriespelet i Danmark; vunnit de första sju matcherna. Det var en besvikelse att CL-kvalet åktes ur mot Röda Stjärnan, men en lyckad Europa League-sejour skulle ändå kunna sätta pricken över i:et på säsongen. Spännande att följa Ståle Solbakken och hans mannar framöver. Hur långt kan de komma?

Annons:

Klasskillnad på varenda position

Sista målet – spiken i kistan – kom i slutsekunderna för Köpenhamn på Parken. Siffrorna hade alltså kunnat stanna vid 2-1, men att de blev ett nummer större än så var knappast missvisande. Total klasskillnad, vilket statistiken även understryker.

Allt annat än chockerande var det. Vi var nästan inne på att skillnaderna skulle – borde? – ha varit ännu större.

Det handlar trots allt om en lettisk klubb mot Danmarks främsta. Ett blåbär mot en skandinavisk jätte, en som brukar kunna leverera i Europa.

Viss rotation från Köpenhamn kan vi räkna med och värdera in i förhandsanalysen, men det är fortfarande klasskillnad på varenda position och när danskarnas form är så pass stark – vad ska då Riga kunna sätta emot, hemmaplan till trots?

Köpenhamn -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – tas till 2,10 x insatsen hos Mr Green.

Annons:
  Rygga spelet hos Mr Green – Få upp till 5 000 kr vinstboost!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Köpenhamn -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 18:45, torsdag 29/8
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.