Speltips inför Saburtalo – Ararat 14/8: Nu ska det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 14 augusti 2019

Det blir ett speltips på den klassiska 1X2-marknaden inför det att dubbelmötet mellan Saburtalo och Ararat ska avgöras i Europa League-kvalet den 14 augusti 2019.

Annons:

UEFA har tidigare varit väldigt strikta med vilka dagar som det ska spelas kvalspel till Champions League respektive till Europa League. Men nu för tiden har det blivit lite mer uppluckrat och plötsligt går det att spela även EL-kval på klassiska CL-dagar som tisdagar och onsdagar.

Det här är dock ingenting som vi tänker uppröra oss för i onödan. Det här innebär snarare att det spelas mer högkvalitativ fotboll om dagarna och det är inte fel. Nu är vi dessutom framme vid den absolut mest roliga, mest kittlande fasen av kvalspelet. Det är dags för returmöten i den tredje kvalrundan.

Här ska det avgöras vilka lag som tar sig hela vägen till playoff. Väl där är det som bekant bara 180 minuter – eller två möten i ett rakt dubbelmöte – som skiljer lagen från att vara klara för gruppspelet. Det är då det blir som allra mest skarpt läge.

Efter det första mötet mellan Saburtalo och den forna AIK-motståndaren Ararat från Armenien är det fortfarande vidöppet vilket lag som tar sig vidare till playoff. Men å andra sidan är det glasklart att det är Saburtalo som sitter i förarsätet efter en tung 2-1-vinst på bortaplan senast.

Annons:

Ett tätt möte väntar

När man vinner med 2-1 på bortaplan i den första matchen är det lätt som utomstående att övertolka resultatet. I det här fallet var det inte så att Saburtalo var helt överlägsna och klart förtjänta av en vinst, vilket det ofta är när man som bortalag tar och vinner den första matchen.

Saburtalo vann med 2-1 efter att ha hamnat i ett relativt tidigt underläge, men kunde sedan vända på steken efter att ha gjort två mål inom loppet av bara ett par minuter med ungefär en kvart kvar. Snacka om tungt för Ararat.

Men det här innebär de facto att matchen lever inför returen, även fall Ararat alltså måste göra minst två mål för att kunna ta sig vidare. Det blir svårt.

Vi tror att Saburtalo försöker täta till det här så mycket som möjligt och vi tänker oss en match som håller sig ganska neutral.

X (oavgjort) spelas därför till hela 3,55 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,55 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  18:00, onsdag 14/8
TV:    Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.