Speltips inför Sarpsborg 08 – Malmö FF 25/10: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 25 oktober 2018

Malmö FF försvarar de svenska färgerna i Europaspelet under hösten och har på torsdagen en god chans att ta sig upp i gruppledning efter mötet med Sarpsborg.

Annons:

Efter helgens tunga vinst mot hammarby i den allsvenska fotbollen har Malmö FF haft ett par vilodagar innan laget på onsdagen flög upp till Norge för att förbereda sig inför torsdagens möte med norska Sarpsborg 08 i den tredje omgången av Europa League. En viktig match för svensk fotboll, om man så vill.

Malmö FF har hittat formen allt eftersom den här säsongen och ser nu starka ut i stunder när det behövs som mest. Samtidigt är det ett något trött lag som behöver den där extra motivationen för att prestera. Det har inte minst märkts i stormatcherna, som helgens segermatch mot Hammarby i Allsvenskan. Där steppade laget upp ordentligt.

Vidare har MFF tagit en vinst i årets gruppspel efter 2-0 hemma mot turkiska Besiktas. Det gör att gruppens samtliga lag nu står på tre inspelade poäng och MFF därmed har ett väldigt bra läge att ta sig vidare. Således borde motivationen vara på topp inför torsdagens tunga möte i Norge. En seger här och MFF sitter plötsligt i ett förarsäte inför fortsättningen.

Hur bra är Sarpsborg?

Som alltid i dessa sammanhang är det inte helt enkelt att veta hur bra motståndarna egentligen är. Sarpsborg 08 är ett på många sätt väldigt starkt fotbollslag – annars är man såklart inte i Europa League – men formen i norska ligan har lämnat en del övrigt att önska.

Innan helgens kryss mot Molde hade laget sju (!) raka förluster i ligaspelet och har därmed tappat ordentligt med fäste i tabellen. Det som talar emot att laget skulle vara svagt och en enkel motståndare är att de trots allt hemmaslog samma Genk som MFF förlorade mot med 2-0 nere i Belgien. 3-1 i förra omgången var en ordentlig knall och ett bevis på hur bra Sarpsborg är.

Det känns som ett starkt 4-4-2-lag som spelar mycket efter sina fysiska förutsättningar och efter det svårspelade konstgräset uppe i norr. Det är en klar fördel. Malmö FF bör vara vana och kommer kunna hota ändå, men har haft vissa defensiva bekymmer under säsongen. Det kan Sarpsborg utnyttja.

Båda lagen göra mål finns till 1,77 gånger krämen hos Bethard och känns som ett strålande spel på förhand.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,77 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  21:00, torsdag 25/10
TV:   kanalnio logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.