Speltips inför Sevilla – Lazio 20/2: Trippelt upp

Spelbloggare Publicerat: 20 februari 2019

Är det inte på sin plats med ett skrällspel – som nästan ska trippla insatsen – när Sevilla och Lazio returspelar i Europa League-slutspelet? Det menar vi bestämt.

Annons:

Sextondelsfinal och två av EL-slutspelets, på pappret, vassaste medverkande. En ska redan ut och den andra vidare, i jakten på den stora titeln.

Fördelen när 90 av 180 minuter är avverkade är Sevillas och den är betydande. Detta efter en fin prestation och 1-0-vinst på Stadio Olimpico i Rom sedan Wissam Ben Yedder smällt in matchens första och enda mål 22 minuter in i kalaset.

Annars, matchen? Ganska öppen. Mer boll för Sevilla. Några fler målchanser. Inte helt missvisande med resultatet således, även om det mycket väl hade kunnat sluta annorlunda som allt utvecklades.

Spelet för att Lazio ska avancera vidare står nu i hela 5,50 medan detsamma för Sevilla är på 1,21. Kommer krävas en storartad insats från italienarna för att vända på den här pannkakan, i synnerhet med hänsyn till Sevillas erkända hemmastyrka såväl inhemskt som ute i Europa.

Dessvärre, för deras del, är det med stora skadebekymmer som Lazio kommer till spel. Jordan Lukaku, Wallace, Luis Alberto och Marco Parolo är alla out. Osäkert runt Bastos, Luiz Felipe och Sergej Milinkovic-Savic. Sevilla har Nolito samt Éver Banega indisponibla och Aleix Vidal, Maxime Gonalons samt Joris Gnagnon tveksamma till spel.

Första målet i matchen?

Till rådande odds är ett skrällspel mer än nära till hands, även om det är Sevilla som har matchbollen.

Och varför detta? Instabiliteten i Sevilla, delvis. Den enda vinsten på de fem senaste matcherna kom i det omvända mötet med detta och senast åkte de på pumpen när Villarreal besöktes. 0-3 i baken. En på alla sätt och vis katastrofal insats.

Formen är för den delen också tveksam hos Lazio, efter att förlusten mot Sevilla följts upp av en 1-2-torsk mot Genoa. Annars ser det hyfsat ut och man har åtminstone kunnat pressa toppmotstånd vid flera tillfällen under spelåret. För knappt tre veckor sedan skickades exempelvis Inter, på bortaplan, ut ur Coppa Italia.

Det borde kunna bli tätt även här, liksom i det inledande mötet, och Lazio kan absolut sätta press på Sevilla – men räcker det ända in i kaklet?

Strax under trippla insatsen för att Lazio smäller in matchens första mål testas hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kronor omsättningsfri bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Första målet i matchen: Lazio
Odds: 2,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, onsdag 20/2
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.