Speltips inför Slavia Prag – Chelsea 11/4: Spik i kistan i första mötet?

Simon Pålsson Publicerat: 11 april 2019

Slavia Prag gäller inte som favoriter i vårt speltips inför Europa League-kvartsfinalen mot Chelsea den 11 april 2019.

Annons:

Det är äntligen dags för kvartsfinaler även i Europa League och den som vill snacka skit om den här turneringen gör det nog i helt fel läge. För kvar i turneringen finns tunga pjäser som Arsenal, Napoli, Chelsea, Valencia och Benfica. Bara för att nämna de fem i europeiska sammanhang största lagen som fortsatt har chansen på titeln.

Dessutom har incitamenten för att vinna turneringen höjts avsevärt sista säsongerna då det ligger en plats till Champions League i potten. Det blir inte minst viktigt för engelska lag, som strider som galningar hemma i Premier League om den där sista platsen till Champions League. För både Arsenal och Chelsea är det ett kritiskt läge.

Chelsea möter nu Slavia Prag, ligaledaren från Tjeckien som har tio matcher utan förlust. Det är en formstark motståndare med fin offensiv, men det är också en lite ihålig motståndare som inte möter motstånd av denna kaliber vecka ut och vecka in. Det går inte att glömma.

Chelsea har dessutom sett allt bättre ut och spelade övertygande mot West Ham i måndags, trots att flera tunga pjäser satt på bänken.

Rakt spel hämtas

Slavia Prag har inga skador att rapportear om, men kommer att behöva klara sig utan sin kanske bästa spelare i form av Tomas Soucek. Han är avstängd i det första mötet, någonting som försvarar slagkraften på startelvan.

Chelsea då? Jo, Maurizio Sarri lär stuva om en del i sin startelva, men med tanke på vilka ersättare som finns att tillgå blir det en stark elva alldeles oavsatt. Ethan Ampdadu och Marcos Alonso är båda osäkra till spel, men den senare väntas ändå starta till vänster i backlinjen. Dessutom vilades en rad spelare i måndagens match, däribland Willian, Pedro och Mateo Kovacic. De tre kommer att ta den här matchen med storm.

Här tror vi att Chelsea, som sett starka ut på bortaplan i Europa League, vinner bekvämt till slut.

1,70 gånger såsen på den raka tvåan är ett bra spel hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Chelsea vinner
Odds:  1,70 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  21:00, torsdag 11/4
TV:   eurosport logo
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.