Speltips inför Sporting Braga – Rangers FC 26/2: Europa League-retur

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2020

Sporting Braga ligger under med 3-2 efter den första matchen mot Rangers FC i sextondelsfinalen av Europa League. Speltips inför returen den 26 februari 2020.

  Spela på vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Europa League är som bekant en turnering som oftast – eller så gott som alltid – spelar sina matcher på torsdagskvällar men den här veckan får vi se lite av ett undantag. För att få ihop hela omgången och låta det passa med övriga saker som kan påverka har man valt att lägga mötet mellan Sporting Braga och Rangers FC från Skottland på onsdagskvällen redan.

Det är också viktigt att ha med sig att det råder en extra tidig avsparkstid här, nämligen redan klockan 18:00 svensk tid. Det gäller alltså att ha koll på grejerna innan matchen plötsligt har startat.

Det här känns för övrigt som en fin aptitretare inför kvällens huvudnummer i Champions League, där vi kommer att få se Manchester City ta sig an Real Madrid i den första av två åttondelsfinaler. Det är såklart matchen på allas läppar, men ur ett spelperspektiv finns det mycket intressant i Sporting Braga mot Rangers FC.

Det första mötet slutade nämligen 3-2, varpå det är vidöppet inför returen. Här måste båda lagen i princip gå framåt, åtminstone i något läge av matchen. Det i sig kommer att göra det här till en galen match där Sporting Braga alltså gäller som hemmalag.

Annons:

Målspelet är givet

Sporting Braga förlorade alltså det första mötet på Ibrox Stadium i Glasgow, och sitter ädrmed i en position där det är de som måste gå framåt. Men det är också en fotboll som alltid har passat Sporting Braga, och inte minst på hemmaplan är man bekväma att göra så. Om vi ser till formen på slutet är den också väldigt god och vore det inte för förlusten mot Rangers FC vore man nog väldigt nöjda med sista veckorna. Då har Sporting Braga nämligen radat upp vinster.

Rangers FC däremot går lite upp och ner i den inhemska ligan, där man egentligen är helt överlägsna tillsammans med Celtic. Åtminstone sett till förutsättningarna. Men från den svenska fotbollen har vi sett hur svårt det är för lag att omvandla sitt Europavinnande spel till framgång hemma i den egna ligan. Det är lite samma problem som Rangers FC har.

Med 3-2 på tavlan från första mötet måste hemmalaget få framåt – men om det blir 1-0 är det plötsligt bortalaget som är under press. Därför förväntar vi oss mål här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,82 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds: 1,82
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, onsdag 26/2
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo

 


Annons: