Speltips inför St. Patrick’s Athletic – IFK Norrköping 11/7: Europa League-kval

Spelbloggare Publicerat: 11 juli 2019

Ett ömsom försvarsstarkt och ömsom uddlöst St. Patrick’s Athletic, från Irland, utgör det första hindret för IFK Norrköping i Europa League-kvalet. Spelbloggare.se står för speltipset.

Annons:

Den irlänska huvudstaden, Dublin, är anhalten. Richmond Park mer specifikt. Ett trevligt resmål för de medresta IFK-supportrarna som ska försöka ge sitt lag en smakstart på kvalet mot Europa League-gruppspelet. Kvalrunda ett.

För de kvar på svensk mark visas matchen bäst på Viaplay, med start 20:45. Alltså precis efter Malmö FF:s möte med Ballymena United FC beräknas vara slut. Svenskkväll i Europa!

IFK Norrköping har växlat upp den senaste tiden och har vunnit fem av deras sju senaste matcher. Bottennappet mot Sirius, enda förlusten under perioden, hämtade man andan från kvickt och under söndagens besegrades BK Häcken med två mål mot ett på Östgötaporten. Första matchen efter uppehållet summerades i en 2-0-vinst när mästarna AIK besöktes.

Av allt att döma kunde tajmingen således inte vara bättre för ”Peking” att ta klivet in i Europakvalet. Huruvida det kan komma att roteras på ett par positioner återstår att se. Gäller att förmå hålla två bollar i luften, hantera det täta spelschemat.

St. Patrick’s Athletic, i folkmun kallade ”The Pats”, är placerade fyra i den irländska serien, som är inne i dess senare fas. Klubben tillhör allt som oftast den övre halvan och har dito under de senaste åren, men räcker sällan till för den absoluta toppstriden – som fallet är även nu – och så sent som 2013 kom den senaste serietiteln.

Målsnålast i Irland

Utan större inblick i den irländska klubbfotbollen, är det rätt uppenbart vilket typ av lag ”The Pats” är – ett försvarsstarkt sådant, men med avsaknad av behövlig udd för att ta nästa kliv. Av spelbolagen värderas de få betydande problem denna afton.

Den här typen av Europamatcher kan dock bli tuffa för de svenska medverkande och underskattning kan komma att stå sig dyrt. Se exempelvis på AIK:s förlust borta mot armeniska Ararat-Armenia, 1-2, i Champions League-kvalet under veckan. Solnaiterna hade det svårt att etablera tryck, även om det ska understrykas att de spelade med en man mindre på planen under nästintill hela matchen.

På 25 seriematcher har ”The Pats” blott hittat nätet vid 21 tillfällen samt släppt in 22 mål. Det gör dem i särklass mest målsnåla i hela den irländska förstadivisionen. Det kan med andra ord bli svårt för IFK Norrköping att hitta rätt i offensiven, mot ett välorganiserat motstånd.

Gästerna har en hemmaretur att vänta om en vecka och behöver nödvändigtvis inte vinna den här matchen. Skyndar säkerligen framåt i långsam takt. Därför – målsnålt?

Under 2,5 mål spelas till dubbla insatsen hos Betfair Sportbook.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportbook
Spelstopp: 20:45, torsdag 11/7
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.