Speltips inför Valencia – Arsenal 9/5: Returmöte i Europa League-semin

Simon Pålsson Publicerat: 9 maj 2019

Det finns en överhängande risk för spänning på höga nivåer inför torsdagens returmöte i Europa League-semifinalen mellan Valencia och Arsenal den 10 maj.

Annons:

Europa League-semifinalerna spelas på torsdagen och kommer därmed att runda av denna fantastiska vecka med europeisk cupfotboll i yttersta världsklass, både sett till kvalité och spänning. Förhoppningen är att vi står inför någonting liknande på torsdagskvällen, åtminstone känner vi som neutrala åskådare det.

Förutsättningarna för spänning är relativt goda inför torsdagens retur mellan Valencia och Arsenal. Där har engelsmännen 3-1 att gå på från det första mötet och behöver egentligen bara undvika att förlora med mer än två mål i returen för att gå vidare.

Arsenal har också tappat en hel del i ligaspelet sista veckorna och ligger nu utanför Champions League-platserna inför den sista ligaomgången på söndag. Här krävs det därför en vinst i Europa League – vinst som i turneringsseger alltså – för att laget ska få spela i Champions League nästa säsong. Situationen är liknande för Valencia, vars chans dock fortsatt lever, men för Arsenal vore smällen nog ändå tyngre. Det kan man påstå va?

Mål, mål, mål

Valencia hade en tung skadelista i det första mötet och även fall den har lättats en aning ser det fortfarande lite tungt ut när både Geoffrey Kondogbia och Denis Cheryshev, en av förgrundsfigurerna i sommarens världsmästerskap på hemmaplan, inte finns med i matchen mot Arsenal. Däremot kommer mittfältaren Francis Coquelin, med en historia i just Arsenal, kunna spela igen efter att ha bommat förra matchen på grund av en avstängning.

Arsenal då? Jo, laget har faktiskt en hel del skador att betänka. Det har varit standard under egentligen hela 2010-talet och ingenting har förändrats på den fronten. Rob Holding, Hector Bellerin, Danny Welbeck och walesaren Aaron Ramsey finns inte med. Lite deppigt är det med Aaron Ramsey, som i samband med senaste hemmamatchen hälsade hejdå till alla supportrar, som i sommar lämnar för Juventus och därmed inte hinner spela mer för det Arsenal han håller så kärt. Han hade såklart förtjänat att få spela här.

Arsenal behöver verkligen vinna den här matchen och ska vara det bättre laget över 180 minuter. 3-1 i det första mötet ska räcka och nu kan Arsenal gå lite på kontring, någonting som passat dem förr.

Båda lagen göra mål spelas därför till 1,60 gånger insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  1,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  21:00, torsdag 9/5
TV:  kanalnio logo
Stream:  eurosportplayer logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.