Speltips inför Valencia – Villarreal 18/4: Här blir det att åka av…

Spelbloggare Publicerat: 18 april 2019

Annat än full fart framåt finns inte på kartan för Villarreal inför returmötet mot lokalrivalen Valencia i Europa Leagues kvartsfinalrunda – och det bäddar, såklart, för mål, mål och åter mål.

Annons:

Derbi de la Comunitat! Två ärkerivaler från Spanien är det som slåss om en semifinalplats i Europa League och det stora favoritskapet, ännu större än vad det var på förhand, är det Valencia som axlar.

Vad som är uppseendeväckande med denna historia är att Villarreal, normalt alltid uppe och nosar på toppen i La Liga, kommit ända hit – trots att de det facto slåss för förnyat kontrakt i den spanska förstadivisionen; efter 1-0-vinsten borta över Girona senast två pinnar ovanför rött tabellområde.

Valencia ser desto starkare ut; placerade som sexa och känn på Champions League-platserna. Dessutom har de resultatet 3-1 att spela på från det omvända mötet med detta – de två avslutande målen kom i de absoluta slutminuterna – och håller på att lysa upp som en solklar titelkandidat, så nära de är semifinalen…

Tror man på att en skräll ändå är möjlig? Då finns Villarreal att avancera vidare till astronomiska 17,0 gånger pengarna att spela hos Betfair Sportsbook. Anmärkas ska dock att de måste hitta nätet vid minst tre tillfällen och att Valencia förlorat blott en av deras 20 senaste matcher.

Vettigt målspel

Bättre har det sett ut i Villarreal sedan Javi Calleja klev in som förstatränare, även om det alltjämt är svajigt, och det mest påtagliga är den hur den offensiva approachen växt under hans ledarskap.

Men det har också haft ett pris, defensiven. Målfesterna har radats upp, en efter annan. Utgångspositionerna i spelet är höga och man fyller på med folk i offensivt straffområde – och det har även öppnat upp det åt andra hållet.

Nu måste Villarreal, som också har försvarsklippan Álvaro González avstängd, sätta dit minst tre baljor och då blir det att köra i full hastighet från start. Även Miguelón och Daniele Bonera, skadade, saknas och på kanske-listan står Manu Trigueros, Javi Fuego samt Jaume Costa.

Valencia är i utmärkt form och att de, mot ett förmodat extremt offensivt inriktat motstånd, skulle det förvåna om matchen lämnades mållös. Förvånas heller inte om det blir två, tre baljor framåt. Ytterligare en stark offensiv insats stods för när Levante besegrades med 3-1 i söndags.

Det är förvånansvärt bra betalt vi får på flera olika typer av målspel och vårt val landar på över 2,5 strutar i matchen till 1,87 gånger pengarna hos Betfair Sportsbook. Även BLGM-spelet kan vara av intresse, men vi väljer det tidigare med hänsyn till risken att Valencia på egen hand skulle kunna passera linan.

Annons:
  Rygga spelet hos Betfair – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Sportsbook
Spelstopp: 21:00, torsdag 18/4
TV: 
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.