Speltips Juventus – Sevilla 11/5: Tungviktsmöte

Axel Sjödin Publicerat: 11 maj 2023

Juventus möter Sevilla hemma i Turin i det första mötet av Europa League-semifinalen på torsdag kväll.

Juventus - Sevilla

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Juventus är klara favoriter till att segra hemma i Turin i öppningsmötet mot Sevilla, som överraskande nog tog sig förbi Manchester United i kvartsfinalen. Den gamla damen har varit i en formdipp under senare tid, men verkar ha repat sig lagom till semifinalen och kan helt och hållet fokusera på Europa League efter att ha tagit en tung seger i helgen.

Två raka segrar i ligaspelet har gjort att Juventus har lyckats knipa andraplatsen i Serie A och har nu fem poängs marginal ned till Milan på femteplatsen. Att de gick och vann i Bergamo mot Atalanta var ett styrkebesked och visade att de har studsat tillbaka efter en sämre period, men även under deras formdipp lyckades de ta sig förbi Sporting i kvartsfinalen.

Massimiliano Allegri är en duktig cuptränare och har en förmåga att göra precis vad som krävs för att ta sig vidare utan att briljera. Med tanke på att de är utslagna ur Coppa Italia och att Napoli redan har hunnit säkra titeln så är Europa League deras enda chans till troféer under en turbulent säsong.

Med en i stort sett skadefri trupp så ska Juventus vara favoriter mot Sevilla i dubbelmötet och särskilt hemma i Turin.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sevillas renässans under Mendilibar

Juventus är inte de enda som har haft en turbulent säsong, även om Sevillas framförallt har varit det på plan istället för utanför. Under José Luis Mendilibars ledning har de i alla fall lyckats styra upp säsongen någorlunda efter att ha varit indragna i bottenstriden fram till långt fram på vårkanten.

Sedan Mendilibar tog över tränaruppdraget har Sevilla vunnit fem, kryssat en och förlorat en på sina sju senaste matcher i ligan, vilket har gjort att de har skjutit upp i tabellen och inte längre är i farozonen för nedflyttning – istället är de faktiskt bara tre poäng från att nå Europaplatserna.

Men hans största bedrift är trots allt att han ledde Sevilla till att slå ut Manchester United ur turneringen. Sevilla har vunnit Europa League sex gånger om och går aldrig att räkna ut ur dessa sammanhang, vilket gör semifinalen väldigt spännande på förhand.

Båda lagen går in relativt skadefria i öppningsmötet på torsdag och med tanke på att Juventus stod för en tung vinst senast får man ändå tro att de har hittat ut ur svackan. Vi spelar därmed på den raka ettan kombinerat med under 3,5 mål för 2.28 gånger pengarna hos Betinia, då Juventus sällan spelar målrika matcher.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus & under 3,5 mål
Odds: 2.28
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 11 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo