Speltips Juventus – Sporting 13/4: Svårslagna

Axel Sjödin Publicerat: 13 april 2023

Juventus ställs mot Sporting i den kanske mest intressanta kvartsfinalen som Europa League har att bjuda på.

Juventus - Sporting

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det har varit en tung och motig säsong för Juventus del. De fick en svag start under hösten, åkte ut ur Champions League på ett förödmjukande sätt och har dessutom fått ett rejält poängavdrag i Serie A. Men återhämtningen har varit väldigt imponerande och ännu kan de rädda säsongen, men för att göra det behöver de ta sig förbi Sporting.

Spelet har långt ifrån alltid varit särskilt imponerande från Juventus sida, men trepoängarna har fortsatt att rulla in under Massimiliano Allegris styre och det var inte längesedan som det såg ut som att de kanske kunde ta sig tillbaka i topp fyra-striden, trots att de tappat 15 poäng efter avdrag. Det är minst sagt imponerande, även om förra helgens förlust borta mot formstarka Lazio förmodligen grusade deras drömmar om en topp fyra-placering.

Men Europa League ger också möjlighet att ta sig ut till Champions League, och en europeisk titel hade verkligen räddat en säsong full av motgångar. Hittills så har de tagit sig förbi Nantes och den tyska toppklubben Freiburg utan större bekymmer, och de är klara favoriter till att avancera mot ett Sporting som inte har sin bästa säsong.

Allegri har dessutom börjat få tillbaka många spelare från skador nu under våren, vilket kan bli avgörande i turneringens slutskede. Federico Chiesa och Paul Pogba är till exempel båda tillbaka.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sporting är inte lika starka som ifjol

Den portugisiska storklubben har, likt Juventus, inte haft sin bästa säsong. Men de har inga poängavdrag att skylla på. De befinner sig på fjärde plats i Primeira Liga för tillfället – fem poäng bakom tredjeplacerade Braga – vilket gör att det kan bli tufft att nå ut till Champions League nästa år för dem också.

Sporting kan i alla fall stoltsera med en lång obesegrad svit som sträcker sig tillbaka två månader. Sviten innefattar även dubbelmötet mot Arsenal i den förra omgången, där Sporting gick segrande efter att returen i London avgjordes på straffar. Det ska dock påpekas att Arsenal inte ställde upp med sin starkaste elva, så det är lite svårt att värdera deras annars iögonfallande triumf.

De har inte heller haft det helt lätt mot det motstånd från den nedre halvan av den portugisiska ligan som de har mött under de senaste veckorna. Juventus är en väldigt tuff nöt att knäcka och hemma i Turin så ska de vara klara favoriter. Vi lutar åt ett klassiskt kombinationsspel på Juventus och under 3,5 mål för de 2.25 gånger pengarna som Betinia erbjuder.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Juventus & under 3,5 mål
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 13 april
TV: 
Stream:  viaplay logo