Speltips KI Klaksvik – Sheriff Tiraspol 24/8: Historia skrivs

Axel Sjödin Publicerat: 24 augusti 2023

De otroliga KÍ Klaksvík från Färöarna ställs mot Sheriff Tiraspol i Europa League-playoff på torsdagskvällen.

KI Klaksvik - Sheriff Tiraspol

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Klaksvíks framgångar i Europa har varit en saga likt ingen annan hittills i år. Det är svårt att sätta ord på deras otroliga prestation där de slog ut både Ferencváros och Häcken ur Champions League-kvalet. Men Sheriff Tiraspol har själva chockerat världen för ett par år sedan då de slog Real Madrid i Champions League-gruppspelet, så det är två små lag som har åstadkommit stora ting som ställs mot varandra nu på torsdag.

Klaksvík har egentligen redan vunnit då de för första gången i historien garanterat spel ute i Europa. Förloraren av det här dubbelmötet får nämligen spela i Conference League – så oavsett hur det går lär de vara väldigt nöjda. Siktet lär däremot vara fast inställt på Europa League.

De är ett gäng deltidsarbetare som har dominerat den färöiska ligan och som har varit otroligt effektiva på vad de gör. De har spelat utefter deras förmåga, och har legat lågt med hela laget, samtidigt som de har varit väldigt farliga i deras omställningar. Även Molde hade stora problem med att hantera Klaksvík i det senaste dubbelmötet, och det var först på övertid som Molde kunde sätta dit det avgörande målet, bara minuter från att det gick till straffar.

Ligaspelet har blivit lidande för Klaksvík, som bröt sin perfekta svit på 16 raka segrar för att fokusera fullt ut på Europa-kvalet, men det är fullt förståeligt då de just nu är med och skriver historia.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

All press ligger på Sheriff

Moldaviska Sheriff Tiraspol har ofta setts som en underdog ute i Europa de också, men har trots allt helt andra resurser än vad deras motståndare på torsdag har. De har ändå dykt upp i två raka europeiska gruppspel under de senaste åren och har ett lag som består av heltidsproffs, till skillnad från Klaksvík.

De kliver in i det här mötet som klara favoriter och all press ligger återigen på laget som möter färöingarna. Sheriff har inlett ligaspelet med tre raka segrar och körde nyligen över BATE Borisov med klara 7-3 i sammanlagt resultat, men de höll inte måttet mot Maccabi Haifa i Champions League-kvalet dessförinnan.

Det är inte helt lätt förutspå hur väl Klaksvík kommer att prestera i sitt fjärde dubbelmöte som underdog, men de har i alla fall bevisat att detta är långt ifrån någon slump. Bortsett från det målrika mötet på Bravida, där de slog ut Häcken, har Klaksvík generellt sett haft ganska målsnåla möten, särskilt hemma på Djúpumýra Stadium. Vi spelar därmed på att “båda lagen gör mål – nej” för 1.91 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM – Nej
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 24 augusti
TV: 
Stream: