Speltips LASK – Liverpool 21/9: Kvalitetsskillnad

Axel Sjödin Publicerat: 20 september 2023

Liverpool ställs mot österrikiska LASK Linz i den första omgången av Europa Leagues gruppspel på torsdag.

LASK - Liverpool

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoritskapet hos spelbolagen är det inget snack om då ett formstarkt Liverpool kommer på besök till Raiffeisen Arena på torsdag. Liverpool har fått en väldigt fin start på säsongen och bör inte ha några större bekymmer med ett lag som LASK, även om Klopp skulle välja att rotera ett par spelare.

Den inledande matchen mot Chelsea såg bra ut, trots att de fick nöja sig med en poäng, och sedan dess har de vunnit fyra raka matcher i ligaspelet. Tunga segrar mot Newcastle och Aston Villa har visat att Liverpool är tillbaka i år och att Jürgen Klopp har lyckats vända den negativa spiral som de var inne i under fjolårssäsongen.

I deras senaste match låg de under mot Wolverhampton i halvtid, men vände och vann med 3-1 efter ett sent avgörande. Det är tredje gången för säsongen redan som Liverpool lyckas vända och vinna en match, så de lär ha hög tro på sig själva inför torsdagens match.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

LASK lär få det svårt att hävda sig

Österrikarna ställs mot det klart tuffaste motståndet i gruppen direkt, som i övrigt utgörs av Union SG och Toulouse. LASK har absolut en rimlig chans att avancera, men det lär bli svårt att plocka poäng nu på torsdag.

Då Salzburg prenumererar på ligatitlarna i Österrike så lär Europa League vara ganska högt prioriterat för hemmalaget, som lär ställa upp med starkast möjliga lag. Formen har sett ganska bra ut med 14 poäng på de inledande sju omgångarna. Inför torsdagen har de också tre raka segrar i ligaspelet, och vann bekvämt med 3-1 borta mot Austria Klagenfurt i den senaste omgången.

Det ska såklart vara en ganska stor kvalitetsskillnad mellan dessa lag, men topp tre-lagen i Österrike är inga blåbärsgäng trots allt och LASK lär vara inställda på att de kommer att behöva spela mycket försvarsspel mot ett sylvasst Liverpool. För 1.83 gånger pengarna hos Betinia så spelar vi på Liverpool i ett halvtid/fulltid-spel, då de inte lär släppa kontrollen över matchen om de väl tar ledningen.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool halvtid/fulltid
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: 18:45, torsdag 21 september
TV: 
Stream:  viaplay logo