Speltips LASK – Tottenham 3/12: Rakt spel

Simon Pålsson Publicerat: 3 december 2020

Det raka spelet lockar oddsmässigt inför mötet mellan LASK Linz och Tottenham Hotspur i Europa League torsdagen den 3 december 2020.

LASK Linz - Tottenham Hotspur

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen


Efter en intensiv ligaomgång i helgen är det nu åter en fullspäckad Europavecka, med två dagar för Champions League, och såklart en sedvanligt intensiv dag för matcherna i Europa League.

Utdelat på två avsparkstider ska vi sätta tänderna i ett antal heta matcher den här torsdagen, och spontant kommer jag att hålla minst ett av mina ögon på mötet mellan LASK Linz och Tottenham Hotspur.

Det var kanske inte tänkt att det här skulle bli en så pass viktig match, men faktum är att Tottenham Hotspur kan missa slutspelet som det här utvecklar sig. Man har tre vinster på fyra försök, men en förlust i fel läge, det vill säga här, gör att man kan tappa i racet om någon av topplaceringarna.

Som om det inte vore nog med det möter man succélaget Royal Antwerpen i den sista omgången och där kan verkligen allt hända.

Men hemma mot LASK Linz var man överlägsna, vann med klara 3-0 och visade att man är ett rakt igenom bättre fotbollslag. Det borde man klara av att göra igen.

Rakt spel på Spurs

LASK Linz har faktiskt överraskat positivt under hela det här gruppspelet och det bottnar bland annat i att man har en stark startelva i många av sina matcher. Med alla spelare tillgängliga är det här ett fullt dugligt lag på den här nivån, även om man egentligen inte ska ha någonting att säga till om i möten med Tottenham Hotspur såklart.

Men med det sagt har man ett par tunga spelare borta inför det här mötet och det kommer troligen att vålla problem. Främst tänker jag på Petar Filipovic och Marko Raguz, som blir stora, stora tapp för hemmalaget. Men även Lukas Grgic kommer att saknas, även om hans tendenser i Europaspelet kanske inte varit så mycket att hurra över hittills.

Tottenham Hotspur har Toby Alderweireld och Erik Lamela på sin fortsatta skadelista, och Joe Rodon får som bekant inte spela i Europaspelet. Det är ett tapp som man dock valt själva. Förra veckan fanns Dele Alli tillbaka i startelvan i Europa och jag tror att han får chansen här igen. Det är alltså ett starkt bortalag som tar sig till matchen.

Som tabellen är har Spurs inte råd att förlora heller. Det skulle bjuda in till en rafflande sista omgång.

Tottenham Hotspur vinner spelas till 1,71 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner
Odds: 1,71
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 3 december 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: