Speltips Lazio – Galatasaray 9/12: Skadeläget påverkar

Axel Sjödin Publicerat: 9 december 2021

Lazio välkomnar Galatasaray till Stadio Olimpico med gruppvinsten på spel i vad som på förhand har kallats dödens grupp.

Lazio - Galatasaray

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I förra omgången stod det klart att Galatasaray och Lazio var de två lag som säkrat avancemang i Europa League, men de har fortfarande mycket att spela för då den avgörande omgången blir direkt avgörande för vilket lag som vinner gruppen. Med systemet som är nytt för i år innebär det alltså att vinnaren undviker en utslagsrunda mot de tredjeplacerade lagen från Champions League inför åttondelsfinalen.

Lazio är, särskilt med tanke på att matchen spelas i Rom, ganska tunga favoriter inför mötet. Detta trots att Romklubben kommer från en lite tuffare period i ligan. Efter två förluster mot Juventus och Napoli kryssade de hemma mot Udinese, vilket gjorde att de har halkat efter toppen en del, men de studsade i alla fall tillbaka nu helgen mot Sampdoria i en mycket viktig vinst för de himmelsblå.

Ciro Immobile satte två fina mål i helgen, men utgick skadad vid halvtid. Därmed är det osäkert huruvida han är spelklar och eventuellt riskeras mot Galatasaray. Lazio utan Immobile har inte alls samma spets, vilket var tydligt i matchen mot Juventus där han fick se på från läktaren.

Lazio har varit svajiga under deras nya tränare Maurizio Sarri med varierande resultat, men på det stora hela så ska de absolut ligga en nivå över deras turkiska gäster. Mycket kommer dock bero på Immobiles vara eller icke vara i startelvan.

HELT OMSÄTTNINGSFRI BONUS FÖR NYA KUNDER! Hos No Account Bet får du 100 kronor bonus – 100% omsättningsfritt. Du kan spela utan konto och ta ut vinsterna från bonusen direkt. Läs mer eller registrera dig här!

hämta bonus – 100% omsättningsfritt hos No Account Bet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

 

Galatasaray har varit starka i Europa

Gästerna har imponerat i Europa League där de toppar en svår grupp med tre poängs marginal ned till Lazio med en omgång kvar att spela. Tyvärr för deras del så räcker det inte ifall Lazio vinner då de faller på inbördes möten, men man ska inte ta något ifrån turkarna som har imponerat – inte minst mot Marseille i förra omgången som de besegrade med 4-2 i Istanbul.

I ligaspelet har det dock varit en annan visa och då de ligger sjua efter 15 spelade omgångar och nu inte har vunnit på fyra matcher. Det har inte heller varit på grund av tufft motstånd, de har misslyckats med att ta trepoängare mot bottenlag i Süper Lig och har fallit på eget grepp. Jämfört med förra säsongen där de förlorade titeln på grund av ett (!) mål i målskillnad gentemot Besiktas så är det verkligen ingen rolig säsong för Galatasaray.

Bortsett från den väldigt målrika matchen mot Marseille så har Galatasaray spelat ganska målsnåla matcher ute i Europa och när de här kan spela på resultat förväntar jag mig ett riskminimerande spel från gästerna. Ifall Lazio dessutom får klara sig utan Immobile så finns det bra värde i underspelet här för 2.40 hos No Account Bet.

  Rygga spelet hos No Account Bet – Hämta 100 kronor freebet – omsättningsfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.40
Bolag: No Account Bet
Spelstopp: 21:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: