Speltips Leicester – Braga 5/11: Full fart framåt

Simon Pålsson Publicerat: 5 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Full fart framåt mot en seger? Ja, det kan man tänka sig att Leicester City har som grundinställning inför matchen mot SC Braga i Europa League den 5 november.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Som vanligt under europeiska cupveckor är torsdagarna fulla med matcher som sticker ut, men också en hel del matcher som man kanske egentligen helst hade klarat sig utan. Om man ska vara helt ärligt till hur man nu känner inför gruppspelet i Europa League.

Men det är vad det är, och tacka vet jag att många stora lag och intressanta nordiska lag hemifrån trots allt finns med i blandningen, värda att hålla ett eller två ögon på. Det är precis vad vi gör inför den här veckans matcher.

Leicester City har varit ett av lagen som imponerat mest i Europa League hittills. Det spekuleras inför premiären om att man skulle ta det här lite med en klackspark, men nu har man trots allt två raka vinster och två komfortabla insatser med sig.

I den tredje matchen, och även den fjärde för att vara tydlig med vad som väntar, spelar man hemma mot ett annat lag som har två raka vinster. Å andra sidan har SC Braga kanske inte imponerat fullt lika mycket och är i mina ögon ett väsentligt svagar elag när man inte får spela på hemmaplan. Med eller utan publik.

Det lag som vinner här kopplar ett ordentligt grepp om en slutspelsplats och det förmodar jag att båda lagen är mycket ute efter.

1×2-spel i Europa League

Leicester City har inte fullt igenom haft den inledning på säsongen som man hade hoppats på och en delförklaring kan vara att man har fått klara sig utan ett antal av sina viktigaste spelare under inledningen. Anfallaren och den store ledaren i offensiven, Jamie Vardy, är en av flera spelare som till och från varit utanför laget.

Inför torsdagens möte med SC Braga får man klara sig utan Ricardo Pereira, Caglar Soyuncu, Wilfred Ndidi och Daniel Amartey. Som om det inte vore nog med det är Islam Slimani med största sannolikhet inte med på ett tag i Europaspelet och Jonny Evans kan behöva vilas lite till, även om han ska vara tillbaka i träning nu.

I bortalaget är det bara Rui Fonte som ser ut att vara spelaren som missar och efter två raka vinster har SC Braga visat att man är ett lag att räkna med här.

Men å andra sidan har Leicester City visat sig vara ett lag som tar den här utmaningen på allvar den här säsongen. Det talar för att man går för en ny vinst.

Leicester City vinner spelas till 1,80 gånger smeten hos ComeOn.

Leicester - Braga

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: