Speltips Leicester – Napoli 16/9: Toppmöte

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2021

Torsdagskvällens Europa League bjuder på ett högkvalitativt möte när Leicester tar emot Napoli. Matchen spelas den 16 september med avspark kl 21.00.

Leicester – Napoli

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester City och Napoli är två av Europa Leagues främsta favoriter att vinna hela turneringen, åtminstone hos spelbolagen. Nu ställs de mot varandra direkt i den första omgången av gruppspelet.

I Premier League har Leicester fått en okej start då man står på sex poäng efter fyra spelade matcher. Man har vunnit med uddamålet mot Wolverhampton och Norwich och förlorat mot West Ham (där man drabbades av en tidig utvisning) samt senast mot Manchester City.

Nu väntar nytt tufft motstånd då Napoli, som tagit full pott efter tre omgångar i Serie A, gästar King Power Stadium. Också de ställdes mot toppmotstånd i helgen då man lyckades hemmabesegra Juventus med 2-1 efter ett sent avgörande mål av Koulibaly.

Dessförinnan har man även slagit Venezia, trots en tidig utvisning samt Genoa efter ett sent avgörande 2-1-mål även i den matchen.

I Europa Leagues grupp C ingår även Spartak Moskva och Legia Warzsawa. På förhand är det en av de starkaste grupperna, men det är ingen tvekan om att det är Napoli och Leicester som är favoriter att ta sig vidare.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel hemmalaget

Leicester står som favoriter i den här matchen i kraft av sin hemmaplansfördel. Oddssättningen är emellertid relativt jämn då ett spel på hemmalaget ger cirka 2.30 gånger pengarna.

Luciano Spalletti har tagit över rodret i Napoli efter en något sämre förra säsong under Gennaro Gattusos ledning och han har fått en smakstart. Segern och det sena avgörandet mot Juventus i lördags lär göra att man kommer till den här matchen med en väldigt god känsla.

Brendan Rodgers manskap svarade inte för någon dålig insats mot Manchester City i helgen, men man räckte inte riktigt till mot en väldigt bra motståndare.

Ser vi till de här båda lagens slagstyrka är det väldigt jämna förutsättningar. I Europa League-sammanhang håller båda lagens trupper absoluta toppklass och båda bör ha goda chanser att gå riktigt långt i den här turneringen. Förra säsongen blev dock både Leicester och Napoli utslagna i sextondelsfinalerna.

Vi har att göra med två jämnstarka lag, men hemmaplansfördelen lär, som brukligt är i Europa-spelet, ha stor betydelse. Det gör att jag lutar åt Leicester-hållet här.

Napoli kommer sannolikt vara mer tillbakadragna med fokus på snabba omställningar medan Leicester kommer att hålla i taktpinnen.

Bäst spelvärde finner jag i att Leicester kommer göra över 1.5 mål och det spelas till fina 2.05 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leicester över 1.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, torsdag 16 september 2021
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: