Speltips Leicester – Slavia Prag 25/2: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2021

Leicester City gäller som stora favoriter inför returmötet med tjeckiska Slavia Prag torsdagen den 25 februari 2021 i Europa League.

Leicester City - Slavia Prag

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit ett par minst sagt spännande första sextondelsfinaler i Europa League och inför veckans returer lever till väldigt mycket på många håll och kanter runt om i Europa. Det får man ändå se som en stor fördel för intresset.

Leicester City är ett av lagen som klev in i sitt dubbelmöte som stora favoriter, men som trots det fick vända hem från Tjeckien utan att ha tagit tre poäng mot Slavia Prag. Eller poäng och poäng, utan att vinna matchen.

Men det som kanske oroar mest med det resultatet, 0-0, var att Leicester City inte fick hål på tjeckerna. Hur ska det gå i returmötet på hemmaplan? Och finns det inte risk att man nu hamnar i trångmål när man inte har några bortamål?

Det är frågor som kommer att besvaras på torsdagskvällen, men klart är att Leicester City inte sitter fullt så säkert i båten som man enligt plan ville göra här.

Med det sagt är Leicester City i helt okej slag i övrigt, även om man nu har tre av sina fyra senaste förluster på sina senaste hemmamatcher, och det bland annat med två raka förluster på hemmaplan. Det kunde ha varit lite bättre förutsättningar alltså.

Slavia Prag sämre på bortaplan

En sak som vi har sett den här säsongen är att Slavia Prag är dominanta på hemmaplan och att man fortfarande inte har en enda förlust, i någon tävling, när man spelar hemma i den tjeckiska huvudstaden.

På bortaplan är det inte fullt lika muntra siffror och man förlorade bland annat med hela 4-0 borta mot Bayer Leverkusen i gruppspelet.

Nu kommer lage också utan Petr Sevcik och David Hovorka till matchen, en match som även Tomas Holes, nyckelspelare, ser ut att missa efter att ha skadats i första mötet med Leicester City.

Leicester City kan inte formera ett lag med Kelechi Iheanacho, som nu är avstängd, samtidigt som James Maddison är tveksam till spel. Övriga skador har man haft en längre tid och kan hantera. Laget borde vara bra nog för att vinna matchen.

Leicester City vinner spelas till 1,62 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leicester City vinner
Odds: 1,62
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 21:00, torsdag 25 februari 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo