Speltips Leipzig – Atalanta 7/4: Spännande kvartsfinal

Axel Sjödin Publicerat: 7 april 2022

Leipzig tar emot Atalanta i en av de på förhand mest spännande kvartsfinalerna i Europa League.

Leipzig - Atalanta

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är två spännande lag som möter varandra i kvartsfinalen, men Leipzig går in som klara favoriter inför öppningsmötet i Red Bull Arena. Tyskarna har haft ett betydligt mindre hektiskt spelschema på senare tid då de inte behövde spela några åttondelsfinaler mot Spartak Moskva. Ryssarna har blivit diskvalificerade på grund av Rysslands invasion av Ukraina, vilket då gav Leipzig en direktplats i kvarten.

Leipzig hade inte en jättebra start på säsongen, men har på senare tid trots allt stabiliserat läget och har nu ett litet grepp om den sista Champions League-platsen i Bundesliga. De ligger på fjärde plats med tre poängs marginal ned till Freiburg i nuläget och kommer att behöva balansera ligaspelet med Europa League framöver.

De är nu obesegrade i sex raka matcher i ligan, men har kryssat mot toppmotstånd i form av Frankfurt och Freiburg på hemmaplan under mars. Leipzig har i alla fall visat sig svårslagna under de senaste månaderna då deras enda förlust har kommit borta mot Bayern München i en välspelad match som slutade 2-3.

Mot Atalanta går de in i dubbelmötet som relativt skadefria och är som sagt favoriter till att ta sig vidare mot ett Atalanta som inte är i toppform.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atalanta har redan segrat mot tufft tyskt motstånd

Trots vissa positiva tecken så har Atalantas kräftgång i Serie A bara fortsatt och de har nu halkat ned till sjunde plats. Gian Piero Gasperini har inte lyckats vända trenden i ligaspelet under flera månader nu och det syns verkligen i tabellen.

I Europaspelet så har saker och ting dock sett bättre ut och de slog faktiskt ut Bayer Leverkusen i åttondelsfinalen efter vinst på både hemma- och bortaplan. Leverkusen är trea i Bundesliga och såg ut att vara i bra form inför åttondelsfinalen, vilket gör att man nog inte ska underskatta Atalanta här.

I Bergamaschi förlorade dock återigen hemma mot italienskt toppmotstånd i helgen då de föll med 1-3 hemma mot Napoli. Atalanta var det lag som skapade mest och höll i taktpinnen, men Napoli var klart vassare i avsluten.

Trots att Atalanta har sina uppenbara problem i ligaspelet så tycker jag ändå att oddsen är lite snedfördelade här och spelvärdet ligger klart hos Atalanta. De har varit vassare borta än hemma dessutom så därmed spelar vi på Atalanta med +0,5 asian hos Expekt för 2.10 gånger pengarna, vilket innebär att spelet sitter vid kryss och bortavinst.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Atalanta +0,5 asian
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: