Speltips Leipzig – Rangers 28/4: Europa League

Axel Sjödin Publicerat: 28 april 2022

Leipzig är klara favoriter då de ställs mot Rangers i semifinalen av Europa League under torsdagskvällen.

Leipzig - Rangers

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen har hittills haft lyckade säsonger, men bara ett kan avancera till finalen i slutet av maj på Ramón Sánchez-Pizjuán i Sevilla. Leipzig är tunga favoriter mot årets överraskning Rangers och det är onekligen mycket som pekar på att tyskarna kommer att vara numret för stort sett över två matcher.

Rangers har dock trotsat oddsen tidigare då de slog ut Dortmund i utslagsrundan efter att ha spelat ut den tyska ligatvåan på Westfalenstadion tidigare under våren. Sedan dess har de på övertygande vis även slagit ut både Röda Stjärnan och Braga nu senast för att nå hit.

Trots att den skotska storklubben ser ut att förlora titelstriden mot sin ärkerival Celtic i nuläget så får man ändå säga att de har stått för en stark säsong hittills. Häromveckan slog de ut Celtic ur cupen och är favoriter till åtminstone en titel. De möter även Celtic nu på söndag i ligaspelet i Old Firm-derbyt, men det är svårt att tro att det skulle påverka deras insats nu på torsdag.

Deras största problem i nuläget är att det nyligen stod klart att både Aaron Ramsey och Kemar Roofe lagts till på skadelistan där den redan viktiga Alfredo Morelos finns. Det är svårt att rå på Leipzig som det är utan ökad skadefrånvaro.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leipzig har fortfarande chansen till två titlar

Även tyskarna står som sagt för en väldigt fin säsong. De har tagit sig till final i DFB-Pokal där de kommer att möta Freiburg, är favoriter till att vinna Europa League hos spelbolagen och innehar i nuläget den sista Champions League-platsen i Bundesliga. Med tanke på att de hade en lite skakig inledning på säsongen så är det verkligen inte dåligt.

Deras chanser att säkra Champions League-spel genom sin ligaplacering tog sig dock en törn i helgen då de förlorade mot jagande Union Berlin. Detta gör att Freiburg bara är två poäng bakom och att Union inte är långt bakom.

Den snabba vändningen i slutet av matchen mot Union Berlin innebär att sviten på femton raka matcher utan förlust bröts i lördags. Trots förlusten så visar det ändå på hur stabila Leipzig har varit under våren och varför de är favoriter till Europa League-titeln.

På Red Bull Arena på är Leipzig såklart tunga favoriter, nästan lite väl tunga hos spelbolagen. Leipzig har trots allt tre spelare avstängda inför mötet i form av Willi Orban, Kevin Kampl och Mohamed Simakan. Men med skador i den sista tredjedelen för Rangers del så kommer det att bli tufft att få hål på ett defensivt skickliga Leipzig. Vi spelar därmed på att hemmalaget vinner mot noll för 2.15 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leipzig vinner mot noll
Odds: 2.15
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: