Speltips Leipzig – Real Sociedad 17/2: Intressant möte

Axel Sjödin Publicerat: 17 februari 2022

Leipzig tar emot Real Sociedad i en av de mer intressanta matcherna i Europa Leagues utslagsomgång.

Leipzig - Real Sociedad

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Emil Forsbergs Leipzig slutade trea i sin Champions League-grupp bakom Manchester City och PSG, men stod trots allt för en stark insats mot väldigt tufft motstånd. Under returmötena i gruppspelet så kryssade de mot PSG, krossade Club Brügge och vann hemma mot Manchester City som avslutning.

Deras starka avslut räckte dock inte för att ta dem vidare, men de har visat att de kan spela jämnt mot Europas bästa. De kan definitivt bli en av utmanarna till att vinna Europa League ifall de tar sig förbi Real Sociedad i utslagsrundan.

De har inlett ligaspelet under 2022 på ett starkt vis med fyra vinster på fem matcher. Deras enda förlust hittills har kommit borta mot Bayern München där de trots allt bjöd upp till kamp, men föll med 2-3 tillslut. Deras fina resultat sedan årsskiftet har gjort att de håller fjärdeplatsen i ligan, men det är en väldigt skör ledning då det är fyra lag på samma poäng och endast målskillnad ger dem övertaget.

Leipzig kliver in i dubbelmötet mot Real Sociedad som rätt klara favoriter. De har en fin form och är helt skadefria i nuläget.

PROVA 888 SPORT – MED EN AV SVERIGES BÄSTA BONUSAR! Det populära spelbolaget 888sport satsar hårt i Sverige. Nu kan du hämta upp till 100 kronor tillbaka i cash. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos 888!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Real Sociedad har fortsatt offensiva problem

Gästerna har minst sagt haft en svängig säsong men verkar ha stabiliserat sig något efter deras fria fall i La Liga-tabellen under senhösten. De var länge ligaledare i La Liga, men radade upp förlust på förlust under december vilket har gjort att de har halkat ned så långt som till sjätte plats.

De är dock fortfarande i allra högsta grad med och slåss om Champions League-platserna då de bara är en poäng bakom Barcelona på fjärdeplatsen. Det kommer dock att bli tufft att sno tillbaka den från ett Barcelona som stadigt har förbättrats under de senaste månaderna.

Real Sociedad är åtminstone fortfarande obesegrade i ligaspelet sedan årsskiftet, men har tappat poäng flera gånger om mot motstånd från den nedre tabellhalvan. Det har funnits positiva tecken för La Real, men målskyttet är fortsatt ett väldigt stort problem där varken Alexander Isak eller hans anfallskollega Alexander Sörloth haft några större framgångar.

Det raka spelet på Leipzig är ett helt okej alternativ här, men det är i min mening bättre odds på underspelet för 2.05 hos 888sport. Real Sociedad verkar ha lyckats täppa till bakåt bättre igen utan att få igång offensiven och det blir ofta rätt målsnåla matcher när La Real spelar.

  Rygga spelet hos 888sport – upp till 100 kronor tillbaka i cash!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: 888sport
Spelstopp: 21:00
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: