Speltips Lille – Milan 26/11: Viktigt möte

Simon Pålsson Publicerat: 26 november 2020

AC Milan har inte råd med en förlust till i Europa League och behöver gå för poäng borta mot franska Lille den 26 november 2020.

Lille - AC Milan

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det har varit ett par intensiva dagar för den svenske anfallsstjärnan Zlatan Ibrahimovic, som bland annat fått Guldbollen för sitt magiska fotbollsår, och som därmed för tolfte gången har blivit utsedd till Sveriges bästa fotbollsspelare.

Men i helgen avgjorde han också mötet med Napoli efter två vackra mål, och drog även på sig en skada som gör att han är lite osäker inför fortsättningen på den här hösten. Förhoppningen är att det inte ska vara så farligt, men det blir ingen Zlatan Ibrahimovic borta mot Lille.

Det är verkligen inte vad AC Milan behövde i det här läget, efter att man slarvigt nog förlorade med hela 0-3 hemma mot samma Lille precis innan landslagsuppehållet. Det gjorde att AC Milan tappade sin gruppledning, men också bjöd in övriga lag om att slåss om slutspelsplatserna.

Om det nu blir ett par veckor utan Zlatan Ibrahimovic, eller åtminstone ett par matcher, kan det också bli svårare att dels hålla samma höga tempo i Serie A, men också på allvar städa av gruppspelet i Europa League.

Jag vågar lova att man inte prioriterar Europa League särskilt högt i jämförelse med ligaspelet, men man vill ta sig vidare. Om man inte gör det från den här minst sagt överkomliga gruppen hade det i sig inte sänt en särskilt bra signal heller.

Lille är på gång

Förra säsongen visade Lille att man är ett otroligt starkt lag, med många unga egenfostrade spelare som har någonting stort framför sig. Man må ha tappat ett par tunga namn i somras, men har fortsatt på den inslagna vägen.

Med 3-0 borta mot AC Milan såg man inte bara till att koppla greppet om gruppvinsten här, man visade också att man har vad som krävs för att göra det bra i Europaspelet.

Nu efter landslagsuppehållet är formen fortsatt god, något som tydligt visade med en 4-0-vinst mot Lorient i helgen. Detta trots att startspelarna Jose Fonte, Reinildo och Burak Yilmaz missade matchen med avstängning. Alla tre spelarna är tillbaka här. Däremot kommer inte Renato Sanches till spel för hemmalaget.

Zlatan Ibrahimovic kommer att saknas och det ska bli intressant att se hur AC Milan hanterar det, men rimligen får man en lite mer defensiv approach här. Dessutom blir man naturligt nog lite mer uddlösa när Zlatan Ibrahimovic inte kan spela.

Under 2,75 mål (asian) spelas till 1,79 gånger såsen hos CampoBet.

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,79
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 26 november 2020
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: