Speltips Ludogorets – Ajax 24/8: Hemmastarka

Axel Sjödin Publicerat: 24 augusti 2023

Ludogorets och Ajax gör upp om en plats i Europa League och dubbelmötet inleds i Razgrad på torsdag.

Ludogorets - Ajax

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Ajax gäller som klara favoriter i dubbelmötet, och förväntas också säkra en seger redan i öppningsmötet nere i Bulgarien. Men Ludogorets är inte en lätt motståndare, i synnerhet inte när man möter dem på deras hemmaplan.

Det var ett halvdant mellanår för Ajax senast, som fick nöja sig med en tredjeplats i Eredivisie efter fyra raka ligatitlar dessförinnan. De ger sig in i Europa League-kvalet först nu och har precis inlett säsongen i den inhemska ligan, vilket gör att vi inte har jättemycket att gå på ännu. I vanlig ordning har Ajax sålt för väldigt mycket mer än vad de har handlat för under sommarfönstret, och frågan är om de är redo att studsa tillbaka i den nederländska toppen direkt.

Försäsongens resultat har inte direkt imponerat, och även om de tagit fyra poäng på sina två inledande matcher i ligan har det inte varit särskilt tufft motstånd. De slog nykomlingen Heracles med klara 4-1 i öppningsmötet, men fick därefter nöja sig med 2-2 borta mot bottenlaget Excelsior.

Även om Ajax inte är i någon toppform har de såklart mer kvalitet än vad Ludogorets har, men frågan är bara om de är i närheten av sin högstanivå såhär tidigt på säsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ludogorets brukar få med sig resultat hemma

Ludogorets har tolv raka ligatitlar i Bulgarien och fortsätter att prenumerera på gruppspel ute i Europa. De har gott om rutin i situationer som dessa och är inte en lätt motståndare att möta. Europakvalet hittills har kanske inte varit helt smärtfritt, men på hemmaplan har de levererat hittills och har sammanlagt 10-2 i målskillnad i Europa-kval hittills. Även under fjolårssäsongens Europa League tog de i stort sett samtliga poäng på hemmaplan där de bland annat lyckades slå Roma.

De bulgariska mästarna har inte fått den bästa starten på säsongen med tre vinster och två förluster på de fem inledande matcherna. Senaste helgen föll de borta mot den nuvarande serieledaren Cherno More, men deras starka hemmafacit är åtminstone intakt.

Ajax är som sagt klara favoriter i dubbelmötet och jag tror inte att Ludogorets kommer att kunna stå emot över två matcher, men i Bulgarien kan de mycket väl få med sig ett resultat åtminstone. Dubbelchansen 1X lockar för 2.05 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X
Odds: 2.05
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:00, torsdag 24 augusti
TV: 
Stream: