Speltips Malmö FF – Granada 1/10: Maxprestation krävs

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Malmö FF måste vinna hemma mot den spanska ligasjuan Granada för att nå Europa League-gruppspelet. EL-playoff väntar den 1 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Efter sina starka prestationer i det europeiska cupspelet på senare år har Malmö FF skaffat sig en stark seedning i Europa, och har med sina rankingpoäng kunnat lägga grunden för enklare vägar fram till europeiska gruppspel.

Men då man inte vann SM-guld förra säsongen är det bara Europa League-kval som har varit fallet just den här säsongen, och där är det snarare så att Malmö FF är lite för bra seedade. Det är till och med så att tunga klubbar som AC Milan och Granada har legat i potten för potentiella motståndare på ett inte så gynnsamt sätt.

För när vi nu är framme vid Europa League-playoff för samtliga lag är det inget enkelt motstånd som väntar Malmö FF hemma på Stadion. För motståndet står nämligen den spanska ligasjuan Granada, som visserligen spelar för första gången i Europa, men som är ett lag på en väldigt hög nivå.

Det är generellt svårt att möta spanska lag i Europa, eftersom spansk fotboll ligger så markant i framkant. Det finns också enorma resurser, med kinesiska ägare, som backar den här klubben och gör den här utmaningen extra svår för Malmö FF.

Det som möjligen talar för Malmö FF är det faktum att man har väsentligt tyngre rutin från Europaspel än debutanterna Granada. Det är speciella matcher som spelas, och just i år är det dessutom enkelmöten. Då är det en klar fördel att ha erfarenheten.

Malmö FF stretar emot

Enligt experter med bra koll på Granada råder det ingen tvekan om att bortalaget ska vara favoriter, men det är inte helt glasklart hur man kommer att förhålla sig till matchen. Vilka spelare får chansen? Längst fram finns inte minst den meriterade anfallaren Roberto Soldado som är spännande att ha koll på.

Malmö FF kommer att prioritera matchen högt, och spelar troligen med allra bästa lag. Eller ja, Rasmus Bengtsson är i frysboxen och lär inte spela, trots att han rimligen är lagets bästa mittback intill Anel Ahmedhodzic. Vid sin sida lär den bosniske landslagsmannen i stället få Lasse Nielsen baserat på tidigare kvalmatcher.

Anders Christiansen, lagkapten och nyckelspelare, ska vara tillbaka i träning och jag räknar blint med att han spelar här. Men om det blir från start låter jag vara osagt. Kanske är det rent av bättre om han vilas, och stoppas in i andra halvlek när Malmö FF eventuellt måste gå för att göra mål?

Hemma i Malmö har MFF faktiskt 23 (!) raka kvalmatcher i Europa utan att förlora. Där är man vansinnigt starka. Men nu saknas supportrarna, en edge som Malmö FF alltid brukar ha i dessa sammanhang. Men jag litar på att man försöker göra sitt yttersta för att täppa till. Det bör bli den typen av tillställning här.

Faktum är att spelbolagen inte har Malmö FF som enorm underdog. Det raka spelet på Granada ger så mycket som 2,10 och Malmö FF kan du spela hela vägen ner till 3,60 i skrivande stund.

Under 2,5 mål spelas till 1,65 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,65
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, torsdag 1 oktober 2020
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: