Speltips Manchester United – FC Köpenhamn 10/8: Europa League

Simon Pålsson Publicerat: 10 augusti 2020

Det är dags för nästa fas i Europa League-slutspelet och här måste Manchester United gälla som klara favoriter mot FC Köpenhamn den 10 augusti 2020.

Annons:

I slutet på 2019 slutade FC Köpenhamn faktiskt tvåa i gruppen bakom Malmö FF, och tog sig sånär vidare till slutspelet i Europa League eftersom Dynamo Kiev misslyckades med att vinna sin sista match mot schweiziska Lugano.

Man såg ut att ramla rakt ut från gruppspelet, och dessutom förlorade man slaget om Norden hemma på Parken i den danska huvudstaden.

Men mer än ett halvår senare är det förmodligen glömt. Det som kunde varit ett avslutat kapitel ser nu ut att vara en av klubbens mer minnesvärda säsonger i Europa, och nu är man framme vid kvartsfinal mot Manchester United.

Det är inte direkt den enklaste lotten att få, inte minst med tanke på att den engelska storklubben hållit igång stora delar av laget under hela den här sommaren. Nu har man också kunnat vila sina bästa spelare senast, när man enkelt tog sig vidare mot LASK i åttondelsfinalen.

Manchester United är ett rakt igenom bättre fotbollslag och det bör synas.

Ett handikappspel

Manchester United har ett par spelare borta som egentligen inte hade varit aktuella för att starta eller spela matchen överhuvudtaget. Förutom Phil Jones och Axel Tuanzebe är också Luke Shaw borta med en skada, och han hade eventuellt konkurrerat om en startplats igen. Men då ska sägas att Brandon Williams faktiskt har gjort det riktigt bra sen han tog över rollen till vänster i backlinjen.

Det faktum att klubben valde att förlänga kontraktet med talangen visar också att man är nöjda med hans prestationer, och att man ämnar satsa på honom framgent.

I bortalaget FC Köpenhamn finns egentligen inga skador eller avbräck att prata om, men viktigt att ha med sig är att det här är ett lag som inte helt är i fas. Säsongen i Danmark gick i mål för ett par veckor sedan och vilan har inte varit optimal för danskarna. Men med det sagt går man in i den här matchen med ambition om att skrälla.

RheinEnergieStadion står värd för drabbningen, som vi tror att Manchester United tar hand om direkt.

Manchester United -1 till 1,75 gånger såsen hos Coolbet blir vårt speltips inför kvartsfinalen.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Manchester United -1
Odds: 1,75
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 21:00, måndag 10 augusti
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo