Speltips Manchester United – Granada 15/4: Det lever

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2021

Många menar på att kvartsfinalen mellan Manchester United och Granada i Europa League är avgjord. Men känslan är att det lever inför returen den 15 april 2021.

Manchester United - Granada

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Genom att vinna med 2-0 på bortaplan menar en del på att Manchester United redan har säkrat sin plats i semifinalen och att man i princip kan räkna hem avancemanget mot Granada i Europa League-kvartsfinalen. Men sakta i backarna! Stopp och belägg!

Riktigt så enkelt tror jag inte att det är, med tanke på att Manchester United flera gånger under säsongen visat sig vara ett ihåligt lagbygge, att man upprepade gånger har problem i viktiga matcher, och, framför allt, att man saknar ett antal tunga spelare inför den här matchen. Mer om det i ett senare stycke.

Manchester United ska med allt det här sagt såklart gälla som favoriter, men ska man verkligen göra det i själva matchen?

Granada är inget pisslag och även om formen inte är den bästa har man vad som krävs för att hota ett lag som Manchester United. Att man skulle gå mållösa av 180 minuter fotboll mot den engelska storklubben ser jag som mindre troligt.

Om Granada väl gör 1-0 på Manchester United kommer det plötsligt att bli match och med tanke på att Tuanzebe ser ut att starta i mittlåset finns det såklart alla chanser till just det.

Dagens bästa speltips

Det vore dumt att kalla förutsättningarna gynnsamma för Manchester United inför den här matchen, med tanke på hur situationen ser ut i truppen på förhand. Det kryllar av frånvaro på viktiga spelare och det är inte utan att det nu behöver trollas en del i startelvan för att få ihop ett tillräckligt starkt lag.

Det första mötet var ganska jämnt, även om Manchester United med sin 2-0-vinst skaffade sig ett väldigt viktigt övertag på Granada. Med tanke på spelarna som nu är borta kan det visa sig otroligt viktigt.

Luke Shaw, Harry Maguire och Scott McTominay är alla borta med avstängning. Det är tre spelare som alla kommer att behöva stå över här av den anledningen. Men ersättaren i mittförsvaret är inte given då Eric Bailly troligen också är borta, vilket vi redan vet att Anthony Martial och Phil Jones också är. Daniel James ser också ut att behöva stå över.

Victor Nilsson Lindelöf får nog hålla sig lite i skinnet då han är en varning ifrån att bli avstängd i nästa omgång. Det vore trist att missa den första semifinalen.

Granada har å andra sidan inte heller perfekta förutsättningar, med avstängningar på Yan Eteki och Domingos Duarte, samt frånvaro på Quini, Luis Milla och Neyder Lozano. Det är med andra ord ett aningen sargat lag inför den här matchen.

Båda lagen göra mål spelas till 2,15 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 2,15
Bolag: Betfair
Spelstopp: 21:00, torsdag 15 april 2021
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo