Speltips Midtjylland – Ludogorets 16/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 16 september 2021

Danska FC Midtjylland ställs mot bulgariska Ludogorets i den första rundan av gruppspelet i Europa League. Matchen spelas torsdagen den 16 september med avspark kl 18.45.

Midtjylland – Ludogorets

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Europa Leagues grupp F ser på förhand ut som en ganska öppen historia. Braga och Röda Stjärnan står som favoriter hos spelbolagen, men Midtjylland och Ludogorets lär ha möjlighet att blanda sig i kampen om vidare avancemang i turneringen.

Midtjylland slutade på andra plats i den danska ligan förra säsongen och fick därmed med chansen att kvala till Champions League. Där inledde man starkt genom att slå ut Celtic över två jämna matcher. Därefter tog det dock stopp mot PSV Eindhoven som vann båda mötena, med totalt 4-0.

Efter åtta spelade matcher i ligan är man bra med i toppen även den här säsongen. Med sina 18 poäng är man två poäng efter serieledande FC Köpenhamn. I senaste omgången, som man spelade i fredags, vann man med 2-0 hemma mot Nordsjälland.

De regerande bulgariska mästarna Ludogorets blev ju som bekant utslagna av Malmö FF i kvalet till Champions League och får nu rikta in sig på Europa League.

Totalt sett har man ändå inlett säsongen helt okej. I CL-kvalet slog man ut Olympiakos och bortamatchen mot MFF är den enda plumpen i protokollet så här långt. I ligan har man vunnit samtliga fem spelade matcher.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svag Europa-historik

FC Midtjylland anses vara relativt klara favoriter i det här mötet då ett spel på hemmalaget står i cirka 1.80 gånger insatsen.

Jens Cajuste och Joel Anderssons Midtjylland är en uppstickare inom den danska fotbollen och ser ut att kunna utmana om en ligatitel även den här säsongen. Framförallt bygger den vinnande konceptet på en väldigt tydlig brasiliansk prägel. Truppen består av inte mindre än sex brassar.

Ludogorets är dominanta i den bulgariska ligan men i Europa-spelet har man haft det tuffare. Man var inte tillräckligt bra för att besegra Malmö FF över två matcher och ser vi till prestationerna i förra säsongens gruppspel i Europa League har man en bit upp till den europeiska toppen. I en grupp med Tottenham, Antwerpen och LASK tog man inte en enda poäng över sex matcher.

Man har säkert dragit en del lärdomar från de matcherna och bör inte vara chanslösa i någon match i den här gruppen.

Samtidigt tror jag att man kan få det svårt här. Ludogorets övertygade inte i bortamatchen mot Malmö och jag ser Midtjylland som rättmätiga favoriter i den här matchen.

Bäst spelvärde finner jag i att Midtjylland gör över 1.5 mål och det spelas till 1.80 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Midtjylland över 1.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:45, torsdag 16 september 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: