Speltips Molde – Granada 18/3: Räkna inte ut Norge

Simon Pålsson Publicerat: 18 mars 2021

Molde FK är som enda skandinaviska lag kvar i Europa League, men gäller som underdog inför mötet med Granada den 18 mars 2021.

Molde FK - Granada

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I det första speltipset inför matcherna mellan Molde FK och Granada målade jag upp en förhoppning, eller åtminstone tro, om att norrmännen skulle kunna stå för en ganska stark insats och ha med sig ett bra resultat hem till returmötet.

Så blev det nästan, om man vill vara generös.

Molde FK var uppenbart det svagare laget och släppte onödigt in ett tidigt mål, men släppte också in 2-0 i den andra halvleken, ett mål som ger spanjorerna ett gynnsamt läge inför returmötet.

2-0 gör att Molde FK har pressen på sig att kliva fram i returmötet, men med tanke på att man gjorde hela tre mål mot Hoffenheim i den senaste slutspelsrundan vet man hur man ska hota på pappret bättre lag.

Det är inte heller så att Granada, som för första gången någonsin spelar i en stor europeisk tävling och dessutom spelar slutspel i densamma, har rutinen som krävs för att man lugnt och sansat ska kunna städa av den här matchen utan spänning. Tvärtom i mina ögon.

Det gör att Molde FK i mina ögon har ett bra läge att åtminstone göra match av det här. Det är inte helt omöjligt att man faktiskt gör mål, att man faktiskt skapar spänning i matchen och att man, eventuellt, då kan få Granada att darra en aning.

Tunga tapp i lagen

En viktig faktor inför många fotbollsmatcher så här på vårkanten är situationen i lagets spelartrupper, där skador och avstängningar blir en faktor som är allt mer påtaglig och som måste vägas in på förhand. Så också inför det hör mötet i Europa League-slutspelet.

I hemmalaget kommer inte viktige Martin Ellingsen att kunna spela då han är avstängd. Bortsett från lagkaptenen Magnus Wolff Eikrem har det förmodligen varit lagets bästa spelare i Europa den här säsongen.

I bortalaget är tappen dock fler och av den anledningen tyngre. Neyder Lozano, Luis Suarez, Carlos Neva, Luis Milla, Alberto Soro, Quini och kanske även Drwin Mchis, Yan Eteki och Dimitri Foulquier spelar inte här.

Därmed har Molde FK ett bra läge att åtminstone störa och göra match av det här.

Båda lagen göra mål spelas till 1,83 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,83
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 18:55, torsdag 18 mars 2021
TV:  eurosportplayer logo
Stream:  eurosportplayer logo