Speltips PSV Eindhoven – Granada 22/10: En outsider

Simon Pålsson Publicerat: 22 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Granada gäller som en outsider till att gå riktigt långt i Europa League, och nu inleder spanjorerna gruppspelet med match mot PSV Eindhoven den 22 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Europa League må inte vara den allra hetaste av turneringar, men vi kan enkelt konstatera att det är en turnering vars anseende har växt betänkligt sista åren, och där intresset från både spelare, klubbar och supportrar faktiskt blivit bättre.

Det gör att många klubbar från stora ligor tar Europa League på ett större allvar nu, och kollar vi på de senaste årens vinnare kan vi enkelt konstatera att det är just mästare från England och Spanien som dominerar. Det är knappast en slump.

Å andra sidan är det inte de allra största, eller nu sportsligt starkaste, klubbarna som spelar i Europa League. Det öppnar i sin tur upp för några outsiders, där vi den här gången har ett riktigt intressant lag i form av Granada från La Liga.

För bara ett par säsonger sedan låg man längre ner i seriesystemet, men man har sakta men säkert tagit sig uppåt, och är nu ett etablerat topplag i La Liga. Det är bara att lyfta på hatten. Nu ligger det en miljardindustri bakom och det är knappast ett lag som organiskt vuxit fram till den här nivån, men det är ändå imponerande på sitt sätt.

Granada lär en del svenska tv-tittare ha ganska bra koll på efter playoffet mot Malmö FF. Då vann man med 3-1 efter att ha varit det bättre laget nere i Skåne, men det var samtidigt en seger som satt hårt inne. Anel Ahmedhodzic hade läge att kvittera till 2-2, Ola Toivonen borde gjort mål och därtill hade Eric Larsson ett läge som han kunde ha gjort mål på. Summerat kunde Granada alltså fått det betydligt tyngre än vad det var.

Å andra sidan är det här första gången som Granada – någonsin – spelar i europeiskt cupspel. Det gör att man kanske inte har den rutin som alltid krävs.

Granada är på gång

Runt matchen mot Malmö FF i playoff kändes det som att Granada var på väg in i en liten svacka rent spelmässigt, men nu är känslan att den spanska klubben har hittat tillbaka till sin höjd. Det manifesterades inte minst senast när man vann hemma mot Sevilla med uddamålet, efter en ny stark insats.

PSV Eindhoven är i för sig ett vant lag ute i Europa, men det är knappast så att man omsättnings- eller truppmässigt kan mäta sig med Granada över tid. Det bör man ha med sig inför den här matchen.

Å andra sidan har laget tre raka vinster och är obesegrade sedan september månad. Mestadels möter man dock väsentligt enklare lag än vad man nu ska ställas mot, och man har faktiskt undvikit de största konkurrenterna i Nederländerna under säsongsinledningen.

Spelbolagen håller faktiskt Granda som klar underdog här, och det är i mina ögon märkligt.

Granada +0,5 spelas till fina 1,80 gånger såsen hos ComeOn.

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Granada +0,5
Odds: 1,80
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 18:55, torsdag 22 oktober 2020
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo

Jämför odds: