Speltips Real Sociedad – Napoli 29/10: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Real Sociedad fick en drömstart och Napoli förlorade direkt. Nu är det öppen strid i Europa League torsdagen den 29 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos comeon!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är alltid lite vanskligt att försöka bedöma hur de största lagen runt om i Europa faktiskt ser på den här turneringen Europa League, och hur man prioriterar det under en intensiv säsongsinledning när det redan duggar tätt med matcher.

För ett lag som Real Sociedad, som nu äntligen får spela ute i Europa igen, borde det rimligen vara motiverande att få mäta sig med lag från andra länder. Den grupp man har hamnat i är också ganska rolig, något som gör det lite mer kittlande, kanske. Vad vet jag egentligen.

Men vad jag vet är att Real Sociedad toppar La Liga efter en stark säsongsinledning och att man knappast vill schabbla bort chansen att göra riktigt bra resultat på hemmaplan. Men efter vinsten i den första rundan av Europa League-gruppspelet leder man gruppen och går därmed mot ett slutspel direkt. Det är också svårt att blunda för.

Napoli däremot sitter illa till efter förlusten – på hemmaplan – mot det nederländska laget AZ Alkmaar i den första rundan. Nu behöver man förmodligen poäng mot Real Sociedad för att inte halka för långt efter, men har man det i sig? Jag tror att man ger det ett lite mer ärligt försök i offensiven den här gången.

Givet målspel

Real Sociedad har alternerat en hel del med sina anfallsalternativ under inledningen på säsongen och baserat på de första matcherna såg det ut som att tanken var att låta Alexander Isak bli en given startspelare den här säsongen. Men efter en rad ganska svaga prestationer har anfallaren snarare förpassats till bänken och en roll som inhoppare, som ser ut att passa honom lite bättre, baserat på resultaten.

Men nu är det alltså Europa League och då kan man öppna för att låta Alexander Isak starta framför Willian José. Det ser också ut som att Real Sociedad, som nu toppar La Liga efter en stark säsongsstart, kan sätta ett lite mer reservbetonat lag på banan här. Det spekuleras bland annat i att David Silva kommer att vilas för att han ska vara fit for fight til lhelgen.

Vad vi vet är att Asier Illarramendi och Luca Sangalli står utanför laget med skador. Igor Zubeldia, Ander Barrenetxea och Joseba Zaldua står som osäkra kort. Jag har svårt att se att man skulle ta någon risk med dessa spelare här.

I bortalaget är det egentligen bara Eljif Elmas och Piotr Zielinski so mstår utanför laget, men båda är på väg tillbaka. I helgen var Lorenzo Insigne tillbaka i spel, men det mesta talar för att han inte spelar 90 minuter redan här.

Båda lagen göra mål spelas här till 1,77 gånger såsen hos ComeOn. Det känns som ett möte där det kan lossna för båda lagen…

Annons:
  Rygga spelet hos comeon – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos ComeOn. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,77
Bolag: ComeOn
Spelstopp: 21:00, torsdag 29 oktober 2020
TV:  kanalnio logo
Stream:  dplay logo eurosportplayer logo

Jämför odds: