Speltips Real Sociedad – Roma 16/3: Ledningen håller

Axel Sjödin Publicerat: 16 mars 2023

BETINIA

Den avgörande returen mellan Real Sociedad och Roma spelas på Estadio Anoeta under torsdagskvällen.

Real Sociedad - Roma

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Roma reser till Spanien med en någorlunda starkt grepp om dubbelmötet efter deras 2-0-seger hemma på Stadio Olimpico förra veckan, men det finns flera faktorer som kan göra torsdagens match intressant. Inte minst så ett oerhört viktigt derby väntar på söndag för Romas del.

Formen för Real Sociedad har inte varit särskilt stark under senare tid och de har återigen börjat halka nedåt i tabellen under vårkanten, likt under de två föregående säsongerna. Det har blivit fyra raka matcher utan vinst i ligan och dessutom en tung förlust i Rom som gör att det nu lutar åt ett uttåg ur Europa.

De lyckades inte vända på utvecklingen i helgens match borta mot Real Mallorca heller, trots att de tog en väldigt tidig ledning i matchen och kontrollerade bollinnehavet. Det blev ytterligare ett kryss istället och Real Betis har börjat krypa närmare i tabellen, vilket gör att La Real riskerar att tappa den sista Champions League-platsen ifall de inte lyckas vända formen snart.

De är i alla fall favoriter till att vinna nu på torsdag och har ändå en hög högstanivå, vilket de har visat under säsongen – en nivå de lär behöva plocka fram nu.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns ett derby att ta hänsyn till

Roma kliver som sagt in i torsdagens match med en tvåmålsledning och med ena foten i kvartsfinalen. Det enda kruxet är att säsongens kanske viktigaste match väntar i ligan på söndagen. Inte nog med att det är derby mot ärkerivalerna Lazio – matchen är dessutom en riktig sexpoängare i striden om Champions League-platserna, vilket kan bli avgörande i slutändan.

Här kommer säkerligen José Mourinhos oerhörda erfarenhet när det kommer att vinna cuper att spela in. Han är en erkänt väldigt skicklig tränare i dessa sammanhang och jag tror trots allt inte att han kommer att riskera ett avancemang för att ha en bättre chans i söndagens derby. Matchen mot Lazio väger nog tyngre för supportrarna, men det är långt ifrån självklart att den gode Mourinho resonerar på samma vis.

Roma kommer senast från en kaotisk match där de förlorade mot Sassuolo hemma med 3-4 efter ett rött kort i första halvlek. Men annars så brukar de, precis som Real Sociedad, spela ganska målsnåla matcher. Underspelet ligger dock lite väl lågt här, men Real Sociedad är lite väl starka favoriter i min bok då de inte lyckats vinna på fem raka matcher. Vi spelar därmed på att Roma vinner med pengarna tillbaka vid oavgjort för 2.50 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma – Draw no bet
Odds: 2.50
Bolag: Betinia
Spelstopp: 21:00, torsdag 16 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo